Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΓΕΜΑΤΗ ΠΡΟΟΔΟ
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

11η ΙΟΥΝΙΟΥ 2016


     ολυάνθρωπη" η τελευταία προπονητική μας ημερίδα λόγω και της επισκέψεώς μας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων που είχε προηγηθεί τις πρωινές ώρες, αλλά αμείωτα ποιοτική και γεμάτη δράση, τόσο στο Ιππευτήριο, όσο και στο πεδίο της Σπαθασκίας αλλά και στη Γραμμή Βολής της Παραδοσιακής Τοξοβολίας.


     Με την Έφιππη Τοξοβολία στις κορυφαίες της στιγμές και τον Μηνά επάνω στον Ιβάν να καλπάζουν και να τοξεύουν ξέφρενα, το Ιππευτήριο γνώρισε μοναδικές στιγμές που δε βλέπουμε συχνά ούτε σε διεθνείς αγώνες! 


     Ο Μηνάς εξελίσσεται σε μέλλοντα Εφιπποτοξότη υψηλότατων ταχυτήτων αλλά και μεγάλης ευστοχίας εκπλήσσοντάς μας για την ευθυβολία του ακόμη και υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, όπως η τελευταία τόξευσή του αυτής της Προπονήσεώς του που είχε όλα τα στοιχεία του ...απίστευτου: Με ταχύτητα μεγαλύτερη της ενδεδειγμένης κατά 30%, παρθία και με την επιφάνεια του στόχου μειωμένη κατά 70%, από σημείο στη μεγαλύτερη απόσταση από το στόχο και το βέλος του "έξυσε" το στόχο! ΘΕΑΜΑ!


     Πολύ μεθοδική και "εγκεφαλική" και η Κατερίνα η οποία προσαρμόσθηκε εύκολα σε υψηλές ταχύτητες κάτι που προσφέρει το ταμπεραμέντο του υπέροχου Ιβάν ο οποίος, πλέον, συμπεριφέρεται τόσο περισσότερο σταθερά όσο περισσότερο ανοίγει το καλπασμό του με αποτέλεσμα να αποτελεί εκπαιδευτικό πλεονέκτημα για τη διδασκαλία της Έφιππης Τοξοβολίας.


     Παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς του λόγω της μακράς απουσίας του από το Ιππευτήριο, ο Φίλιππος κατάφερε να εκτελέσει τις ασκήσεις του προκειμένου να ξαναβρεί το ασφαλές "κάθισμά" του στη ράχη του Ίππου του.


     Με έμμεσες προσεγγίσεις αποενεχοποιήσεως της αισθήσεως ανασφαλείας, ο πειθαρχημένος χαρακτήρας του Φιλίππου τον βοήθησε ώστε σε πολύ συντομότερο του αν αμενομένου χρόνου, να ξαναβρεί την ισορροπία του "καθίσματός" του.


     Και στο τέλος, ένας Φίλιππος κι ένας Ιβάν βρέθηκαν να συναντώνται σε ένα αξιοπρόσεκτο καταληκτικό αποτέλεσμα υπεράνω εμποδίων.


     Στο πεδίο της Σπαθασκίας και πάλι η συμβολή του Σπυρίδωνος Νικόλη (Πρωτεσίλαου) ήταν σημαντική, με τη διεύθυνση και τον συντονισμό της βασικής σπαθασκητικής φόρμας.


     Στο μάθημα της Σπαθασκίας παρατηρείται μία ολοένα και περισσότερο εναρμονιζόμενη "κίνηση" όσων συμμετέχουν.


     Και ο τρόπος με τον οποίο εκπαιδεύει ο Πρωτεσίλαος εμπνέει ακόμη και όσους άοπλους να παρακολουθήσουν με ακρίβεια χειρισμών τις διδασκόμενες ασκήσεις έστω και με προσομοίωση αγχεμάχου.


     Στη Γραμμή Βολής, με τη Φύση να προνοεί ευγενώς για τη σκίαση των Συνασκουμένων, αυτή τη φορά το πρόγραμμα περιείχε "στενωπούς ενέδρας" και με τη καταδρομική ...φαντασία του Πρωτεσίλαου να ...οργιάζει!


     Κατά την περιγραφή της ασκήσεως, περιττόν να ειπωθεί ότι πλείστοι όσοι ...ανατριχιάσαμε οραματιζόμενοι τους μισούς να φυτεύουν βέλη στα κεφάλια των άλλων μισών...


     Και ο πανταχού ...αγωνιών Ιδρυτής της Ομάδος μόνον εγκεφαλικό που δεν έπαθε παρακολουθώντας τον Πρωτεσίλαο να δίνει τις οδηγίες του για να αρχίσει η άσκηση, αλλά...


     ...Αλλά όλοι σύντομα καταλάβαμε ότι ο Πρωτεσίλαος είχε σχεδιάσει πολύ καλά και με το πρόταγμα της ασφαλείας των Συνασκουμένων αυτή τη συναρπαστική άσκηση την οποία αποτολμήσαμε για πρώτη φορά και, σίγουρα, όχι για τελευταία!


     Όλη η προπονητική διαδικασία κύλησε ομαλά και οι παρατηρήσεις επάνω στην άσκηση της "ενέδρας", τελικώς, ανοίγουν ένα νέο "κεφάλαιο" που θαέχει εφαρμογή στις περιπτώσεις των πολυανθρώπων "Γραμμών Βολής".


     Αξία ευγνωμοσύνης και πάλι, η Συνασκουμένη μας Νίκη, η οποία από το υστέρημά της δώρισε στο Παράρτημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" αριθμό κοινοχρήστων βελών για την απρόσκοπτη άσκηση όσων εκ των εκεί Μελών τα χρειάζονται στις Προπονήσεις τους! Ευγνώμονες για την προσφορά σου και, κυρίως για το παράδειγμα Ελληνικής συμπεριφοράς σου αγαπημένη μας Νίκη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.