Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Κ Ο Ν Τ Ρ Α  ΣΤΟΥΣ  Κ Α Ι Ρ Ο Υ Σ 
ΚΑΙ 
ΣΤΙΣ "ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ"

ΘΕΕ ΤΟΥΣ,
ΦΥΛΑΞΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΕΛΗ ΜΑΣ!
(...αν, βέβαια, μπορείς...!)



     Τα μετεωρολογικά αλλά και τα αστρολογικά προγνωστικά γι αυτό το Σάββατο, 21η Μαίου 2016 ήσαν λίγο πιο μαύρα από ...μαύρα! Η μεν μετεωρολογική υπηρεσία μιλούσε για τον κατακλυσμό του ...Δευκαλίωνος η δε Αστρολογία προειδοποιούσε για ό,τι πιο ανάδρομο του ...αναδρόμου! Με ολική νέφωση στον ουρανό του λεκανοπεδίου, με τρία αεροπλάνα να έχουν καταπέσει στο ίδιο, τελευταίο, εικοσιτετράωρο, με την ειδησεογραφία να γεμίζει τα πρωτοσέλιδα με θανάτους και ...καταστροφές, η ... Αστρολόγος μας ήταν κατηγορηματική: Με ανάδρομο τον Άρη και τη πανσέληνο να ολοκληρώνεται μέσα στο Τοξότη (και κάτι ...ψιλά περί Πλούτωνος και άλλων "τινών" που δε πολυκαταλάβαμε) καλό θα ήταν ούτε να σκεφθούμε να πλησιάσουμε το ...Σταύλο!


     Επειδή, όμως, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ξέρουμε να παραμένουμε παιδιά και να βάζουμε "το δάχτυλο (των...άλλων) στη πρίζα" θεωρήσαμε ότι όλα αυτά τα "απαγορευτικά" αποτελούσαν για μας ακόμη μια ευκαιρία παρακοής, όχι απλώς στο "σύστημα" που το έχουμε "γραμμένο" αλλά και στα σημεία των "καιρών" που ως ...θεοί φαίνεται ότι μπορούμε να "κουμαντάρουμε"! Κι έτσι ...οργιάσαμε με διονυσιακή χαρά και πλήρη επιτυχία των μαθημάτων μας στο Ιππευτήριο αλλά και στη πίστα της Σπαθασκίας, όπως και στη Γραμμή Βολής της Παραδοσιακής Τοξοβολίας αυτό το ...κατάμαυρο Σάββατο του θανατολάγνου αναδρόμου και του πνιγηρού κατακλυσμού! Έτσι, η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" μετά από μία εβδομάδα εργώδους κοπώσεως στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, στη διαδικτυακή ραδιοφωνία κλπ., συνέχισε να ...κοπιάζει στο Ιππευτήριο, στη πίστα της Σπαθασκίας και στη Γραμμή Βολής και γι αυτή την εβδομάδα.


     Βεβαίως για κάθε ενδεχόμενο υπολογίσαμε στα "χειρότερα" να καταφύγουμε στη προστασία των καρστικών διαμορφώσεων που διαθέτει η Κοιλάδα μας, επιστρέφοντας εκεί απ΄ όπου ...προήλθαμε!


     Στην υπέροχη Κοιλάδα μας η οποία, αν και δε βρίσκεται στο ...Περτούλι αλλά στο κέντρο του "κολασμένου" τσιμεντο-λεκανοπεδίου διαθέτει όλη τη φυσική ομορφιά ενός τόπου αντάξιου ...Κενταύρων, διαθέτουμε όλα τα μέσα για να επιβιώσουμε υπό πάσα συνθήκη και αυτό το "κρατάμε" για τις μέρες που "μαθηματικώς" πλησιάζουν... Έτσι...


     Ο Μηνάς...Khan (διόλου τυχαίος ο τίτλος!)  όχι μόνον κάλπασε και τόξευσε αλλά και έστειλε όλα(!) τα βέλη του με τέτοιαν ευστοχία που αν έδινε σήμερα εξετάσεις θα κέρδιζε τη διαπίστευσή του με το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας! Προηγουμένως, η Μάριον είχε δείξει κι αυτή τη μογγόλικη "καταγωγή" της παρά το ότι είναι μία αυθεντική Γαλλίδα από τη Βρετάνη και η δυναμική των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" φαίνεται ότι μπορεί να αναβαθμίσει ακόμη και τους υπηκόους ενός γαλλικού δουκάτου σε πολεμιστές της αυτοκρατορίας του μεγάλου Θεού Τσίγκις Khan!


     Αυτό το αντίξοο Σάββατο, επέλεξαν και Μέλη του Παραρτήματος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ" να συμπροπονηθούν μαζύ μας για πρώτη φορά ώστε να έρθουν σε επαφή με τη "μητρική" Ομάδα, κατόπιν πρωτοβουλίας του επικεφαλής του Παραρτήματος Γεωργίου Σταυριανόπουλου (Ιφικράτους). Δηλαδή, "πήγε ο εβραίος στο παζάρι κι ήταν μέρα Σάββατο" κι όμως αυτή η πρωτοβουλία των Χαλκιδαίων Κενταύρων απεδείχθη εξαιρετική για όλους μας παρά τις μετεωρολογο-αστρολογικές αποτρεπτικές προγνώσεις!


     Η ευκαιρία της καθόδου των αδελφών Χαλκιδαίων δε θα άφηνε αναξιοποίητη την δυνατότητα να επιχειρήσουμε το "βάπτισμά" τους στη ράχη του Ιβάν, έτσι για μια "γύρα" του στίβου ώστε να δούμε τη σχέση τους με τον Ίππο και την Ιππική και διαπιστώσαμε ότι ανάμεσά μας βρίσκονται ακόμη δύο μέλλοντες ...Khan!


     Έλληνας από το Καζακστάν ο Κωνσταντίνος μας, στάθηκε από τη πρώτη στιγμή επάνω στον Ίππο με την άνεση φυσιολογικού αρσενικού (και, ναι, όσους διατηρούν φοβικούς ενδοιασμούς για τον Ίππο και την Ιππική μας εξουσιοδοτούν να αμφισβητούμε και κάτι ...βασικό τους!).


     Ικανός Τοξότης δείχνει εξίσου ικανός και ως ...αλογατάρης κουβαλώντας μέσα του τις ωραίες ιππικές "μνήμες" μιας αλογατάρικης χώρας της οποίας η μελέτη των ιερακοθηρευτικών Παραδόσεων παραμένει στις προτεραιότητες της Ομάδος μας.


     Ομοίως, ...αλογατάρης και ο Παναγιώτης μας, με πολύ κέφι και άριστη διάθεση πάνω στον Ιβάν μας χαροποίησε με την άμεση εκτέλεση των βασικών ασκήσεων ευσταθείας.


     Ο Παναγιώτης, με πολύ συγκίνηση μας θύμισε ότι η Οικογένειά του διέθετε Ίππους και κοντά μας, σήμερα, μας έδειξε ότι στο dna του ρέει σταθερά αίμα ...αλογατάρικο!


     Όλοι οι παρόντες χαρήκαμε τους Χαλκιδείς αδελφούς μας ευχόμενοι να τους δίδεται η ευκαιρία της συχνής συνασκήσεως μαζύ μας.


     Τελειώσαμε τα μαθήματα στο Ιππευτήριο με ...ηλιοφάνεια, δείχνοντας ότι μπορούμε να ...ξορκίζουμε και τις κατακλυσμιαίες μετεωρολογικές αλλά και τις αποτρόπαιες αστρολογικές προγνώσεις με ακόπιαστην αποτελεσματικότητα, ενώ γύρω μας γίνονταν το απερίγραπτο, με αλογάκια να ξεφεύγουν και να τρέχουν "εις τας εξοχάς", ανθρώπους ...ανάσκελα να τους κουνάνε το ...μαντήλι και άλλα πολλά (ευτυχώς χωρίς ...δάκρυα) ενώ από τη διαδρομή μας προς το Σταύλο κάποιες εικόνες τροχαίων ατυχημάτων θα μπορούσαν να μας κάνουν να επιστρέψουμε, αν όχι στις σπηλιές, στο σπίτι!


     Στη πίστα της Σπαθασκίας ο Πρωτεσίλαος δείχνει να συντονίζει ολοένα και περισσότερο τους μαθητές του!


     Οι ασκήσεις, πλέον, αποκτούν έναν αρμονικό συντονισμό και οι καρποί των Συνασκουμένων έτοιμοι να απαλλάξουν με άνεση τα 301 ληστρικά άχθη της καθημαγμένης κοινωνίας μας! Άμποτες να μπορέσουμε να βαθμολογήσουμε τη πρόοδο των μαθημάτων μας επί κεφαλών ληστών και είμαστε βέβαιοι ότι, αργά ή γρήγορα, θα τα καταφέρουμε!  


     Τη σημερινή Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας διηύθυνε, Τιμής ένεκεν, ο επικεφαλής του Παραρτήματος Χαλκίδος Γεώργιος Σταυριανόπουλος (Ιφικράτης) και το πρόγραμμά του όχι μόνον ήταν σπουδαίο αλλά και εκτελέσθηκε με επιτυχία και ωφελιμότητα για όλους τους παρατεταγμένους στη Βολή Γραμμής που αψήφισαν δυσμενή "προγνωστικά" για να συνασκηθούμε, όπως, τελικώς και χαρήκαμε!


     Ο Ιφικράτης βασίσθηκε σε εικόνες σκυθικών τοξεύσεων με ζεύγη αλληλεπιδρώντων Τοξοτών και οι εικόνες αυτής της Προπονήσεως δείχνουν ζωντανεμένες από αρχαίες παραστάσεις! 


     Οι Χαλκιδείς αδελφοί συνέβαλαν σε μία εξαιρετικώς επιτυχημένη συν-Προπόνηση και θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον Ιφικράτη μας ο οποίος δείχνει να προετοιμάζει πολύ σωστά τους μαθητές του Παραρτήματός του, όπως τους χαρήκαμε στη Γραμμή Βολής, σήμερα.


     Ιδανικές καιρικές συνθήκες και καμία επαλήθευση των απελπιστικών αστρολογικών "προγνώσεων" μέχρι το τέλος της σημερινής προπονητικής ημερίδος που έληξε αφήνοντας την επίγευση της χαράς και του ενθουσιασμού σε όλους μας! κρίμα! Χάσαμε μιαν ευκαιρία να καταφύγουμε ...πανικόβλητοι στα πάμπολλα σπήλαια της Κοιλάδος μας για να προστατευθούμε από την οργή του κεραυνίου Διός ο οποίος, όμως, φαίνεται ότι ...πολύ μας "πάει"!


     Άδειες, λοιπόν, προς το παρόν οι προστατευτικές σπηλιές της Κοιλάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" από τους απογόνους του Χείρωνος οι οποίοι πάνε  κ ό ν τ ρ α  στους καιρούς και στις "προγνώσεις",  κ ό ν τ ρ α  σε βουλήσεις ...θεών και δαιμόνων, απολαμβάνοντας αυτό που επιθυμούν και που το έμαθαν καλπάζοντας από το Πήλιο μέχρι το Καρακόρουμ!


     Ωστόσο, κρατάμε πάντοτε λειτουργικές τις καρστικές διαμορφώσεις της Κοιλάδος μας για να καταφύγουν όσοι, κάποτε, καταλάβουν ότι η ζωή αν δεν αντιμετωπίζεται ενεργητικά καταντά συνέχεια του θανάτου! 


     Εν τω μεταξύ, τα Μέλη της Αποστολής μας για τους διεθνείς αγώνες Παραδοσιακής Τοξοβολίας της "GYULA 2016" συνεχίζουν να προπονούνται συστηματικά υπό την καθοδήγηση του Πρωτεσίλαου με εμφανή αποτελέσματα προόδου των τοξευτικών δεξιοτήτων τους! Άλλος ένας λόγος να είμαστε ευγνώμονες στο Πρωτεσίλαο και στους ...θεούς για όσα μας προσφέρουν! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.