Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 
ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ


      Η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", όπως απεριφράστως το έχει διακηρύξει, με εφαλτήριο την Έφιππη Τοξοβολία, αποβλέπει στην ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας των παιδιών-Μελών μας! Το "μονοπάτι" που ακολουθούμε είναι απολύτως φυσιοκεντρικό και αρχίζει από την εργασία στην οποία και ...καταλήγει, ώστε η ευεξία, η ψυχοπνευματική ισορροπία και το "χαμόγελο" να είναι εξασφαλισμένα. Σε μία υπελισσόμενη και παρακμιακή κοινωνία όπου ο κανόνας θέλει τον άνθρωπο "αντλία" αρνητικής αδρεναλίνης και τυφλού μίσους, ανασφαλούς ανταγωνισμού και, κυρίως, νοσηρής αδρανείας εξαντλούμενης σε άναρθρες κραυγές στο ...Facebook, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"  δ ρ ο υ ν , υπηρετώντας τον Πολιτισμό και επενδύοντας στην ενδυνάμωση της ψυχικής τους υγείας.  


     Στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ενθαρρύνεται η φυσική συμπεριφορά που θέλει τον Άνθρωπο σε διαρκή οξυγόνωση διότι, αυτός ο παράγων είναι ο πρώτιστος για ένα υγιές σώμα μέσα στο οποίο μπορεί να ακμάζει ο υγιής νους! 


     Επιδιώκουμε, στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" την ανάπτυξη γενναίων χαρακτήρων διότι μόνον ο γενναίος σέβεται τη ζωή!


     Προτρέπουμε τα Μέλη μας να αγαπήσουν τον Πόλεμο διότι μόνον όποιος προετοιμάζεται γι αυτόν συντελεί στη διατήρηση της ειρήνης.


     Και επιδιώκουμε την εικόνα του Ανθρώπου-Στρατιώτη, διότι μόνον ο Στρατιώτης μπορεί να υπηρετεί υψηλές Αξίες.


     Έτσι, καταλήγουμε στο πρότυπο του Πολεμιστή διότι μόνο το φάσγανο καθάρισε χορταριασμένες ατραπούς που σκίασαν τη προέλαση του ανθρώπινοι Πολιτισμού.


     Κι εδώ προκύπτει ο Εφιπποτοξότης, που μάχεται καταφέρνοντας να ισορροπεί εκεί όπου κάθε άλλος γκρεμίζεται!


     Αλλά όλα τούτα σε μια καθημερινή γαλήνη που δε διαταράσσεται από την περιρρέουσα κοινωνική τρικυμία.


     Η θετική και ουσιαστική κοινωνικότητα είναι ο επόμενος παράγων που χαρακτηρίζει τη ζωή της Ομάδος μας. σχέσεις που βασίζονται στον αλληλοσεβασμό και στην ουσιαστική ευγένεια ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, διαμορφώνουν την ομαδική μας καθημερινότητα. Και, βεβαίως, μιλώντας για κοινωνικότητα δε θα μπορούσαμε να τη περιορίσουμε, απλώς, στην ανθρωποκεντρική παράμετρο αλλά σε ολόκληρη τη "σφαίρα" των πλασμάτων που περιβάλλουν και στηρίζουν τον Άνθρωπο.


     Η αγάπη μας προς ανθρώπους και ζώα, συναγωνίζεται την αγάπη μας προς τη μάθηση και τη γνώση διότι χωρίς καλλιέργεια και Παιδεία καμία αγάπη δε μπορεί να βαθμολογηθεί ως ποιοτικώς επαρκής.


    Έτσι, στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" καταφέρνουμε να χαιρόμαστε τις καθημερινές μας σχέσεις με την αρμονία που χαρακτηρίζει σχέσεις πραγματικών Ελλήνων, αλληλένδετων και ισορροπημένων.


    Και είναι πραγματική απόλαυση να παρατηρείς στα μάτια των Συνασκουμένων τη χαρά και το θαυμασμό για την επιτυχία του Συνασκουμένου, την ενδόμυχη αγωνία να δουν τον άλλο να πετύχει το στόχο του, χωρίς ανταγωνισμούς και μικροψυχίες!


     Γι αυτό κι όταν η κούραση της καθημερινής εξασκήσεως κυριεύσει το σώμα, ο ύπνος των παιδιών μας είναι γαλήνιος όσο άβολη κι αν είναι η "κλίνη"...


     Αν και πολλοί δηλώνουν "φορείς" μιας "σημαίας" για λόγους αυτοβαυκαλισμού ως άλλοθι της πραγματικής απουσίας "σημαίας" από τα χέρια τους, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" από την ίδρυσή τους και αδιαλείπτως μέχρι σήμερα υπερπηδούν τα καθημερινά βιοτικά εμπόδια κρατώντας ψηλά τη "Σημαία" εθνικών και φυσικών Αξιών τις οποίες οι "πολλοί' αγνοούν μέσα στη περιδινητική τους υπέλιξη! 


     Στα δέκα χρόνια της λειτουργίας της Ελληνικής Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" νοιώθουμε ότι το "πείραμά" μας πετυχαίνει ολοένα και περισσότερο κάτι που μας το επιβεβαιώνουν οι ειδικότεροι των "ειδικών" οι Ίπποι ανάμεσα στους οποίους ζούμε και των οποίων το αλάνθαστο ένστικτο μας βαθμολογεί με τον υψηλότερο βαθμό ψυχοπνευματικής ισορροπίας αποδεχόμενοι τη παρουσία μας στην ...αγκαλιά τους! Διότι, μόνον όποιος καταφέρνει να απολαμβάνει την αγκαλιά ενός ήρεμου Ίππου δικαιούται να θεωρεί εαυτόν ισορροπημένο, άλλως, θα πρέπει να ανησυχεί...


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" με τον Αρπάλυκο, τον Μάριο, τον Κωστή, τον Παντελή, τον Πρωτεσίλαο και με πολλά-πολλά ακόμη άξια Μέλη, διανύουν υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις τον δέκατο χρόνο της λειτουργίας τους. Οι "προτάσεις" μας για την ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας των παιδιών-Μελών μας, δοκιμασμένες και επιτυχέστατες! Μπαίνοντας στη δεύτερη δεκαετία της ψυχοπνευματικής παιδαγωγικής Ελλήνων, απλώς, υποσχόμαστε να συνεχίσουμε απαρεγκλίτως στο "μονοπάτι" που ήδη πορευόμαστε και απεδείχθη, εκ των ουκ άνευ, ψυχωφελές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.