Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΠΕΤΑΜΕ ΨΗΛΑ, ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ!


     Με τον νέο Εκπαιδευτή υπό επίβλεψη Κωνσταντίνο να εκπαιδεύει για πρώτη φορά σήμερα τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" νοιώσαμε ότι ...πετάμε και, μάλιστα, πολύ ψηλά! 


     Τέλειο "δημιούργημα" του Αρχηγού των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκου, ο Κωνσταντίνος Δαμιανάκης έδειξε σήμερα στο Ιππευτήριο ότι μπορεί να ανταποκρίνεται άψογα στις αυξημένες απαιτήσεις μιας μοναδικής στο είδος της Σχολής που την ενδιαφέρει η ασφάλεια και η πρόοδος των μαθητών της.


     Με πρώτο εκπαιδευόμενο, σήμερα, τον Μηνά, ο πρωτοείσακτος Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη απέδειξε τη ζέση για την επιτυχία της διδασκαλίας του, οδηγώντας ευφυώς και με άριστη σχεδίαση τον μαθητή του σε ευστοχότατες καλπαστικές τοξεύσεις.


     Αποφεύγοντας έναν συνήθη στόχο και δυσκολεύοντας κατά πολύ το μαθητή του, κατάφερε να τον κατευθύνει στην επικέντρωση σε έναν στόχο-ΜΗ στόχο ο οποίος, κατά την διάρκεια των καλπασμών δεν είχε ούτε καν το "ειδικό βάρος" του ...αντικειμένου.


     Ρηξικέλευθη προσέγγιση, απεδείχθη σοφή, με τον Μηνά να "αναζητά" τον στόχο και να ξεχνά ότι καλπάζει και το μάθημα να ολοκληρώνεται πανηγυρικώς με τον μαθητή ασφαλέστερο Εφιπποτοξότη, έτοιμο, πια για εξετάσεις!


     Η Μάριον που ακολούθησε, αντιμετώπισε το ίδιο "σενάριο" στόχου με την ίδιαν επιτυχία βελτιώσεως της τοξευτικής τεχνικής της, μιας και η νεαρή Γαλλίδα η οποία διαμένει μονίμως στην Ελλάδα (Σκύρο) διαχειριζόμενη μαζύ με τον Συνεργάτη της υπερ-σαράντα υπέροχους Ίππους είναι άριστη Αμαζόνα και εξελίσσεται σε, επίσης, άριστη Εφιπποτοξότρια.


     Πολύ γέλιο, πολύ παιγνίδι, πολλή πρόοδος, σήμερα, για τους μαθητές του Κωνσταντίνου μας ο οποίος στις ελάχιστες ημέρες αδείας νεοσυλλέκτου της στρατιωτικής του θητείας έκρινε σκόπιμο να τις αφιερώσει υπέρ των μαθητών του στο Ιππευτήριο της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Από το πρωί έως αργά το απόγευμα, η Έφιππη Τοξοβολία και η Παραδοσιακή Τοξοβολία, υπό τη διδασκαλία του Κωνσταντίνου μας έδειξαν να γίνονται ολοένα και περισσότερο "κτήματα" των μαθητών του.


     Σήμερα, όμως χαρήκαμε και το πρώτο εικοσιτετράωρα της γεννήσεως ενός νέου Μέλους του Σταύλου μας το οποίο έδωσε σε όλους μας χαρά και μας γέμισε με ιδιαίτερα συναισθήματα. Μία λιλιπούτεια φοραδίτσα έκανε τα πρώτα της βήματα πλάι στη Μητέρα της και θήλασε, παρατηρώντας για πρώτη φορά τον Κόσμο, στο επίκεντρο της προσοχής μας και της αγάπης μας! 


     Και ο Μηνάς μας δε παρέλειψε να αφουγκραστεί τις πρώτες εντυπώσεις της νεογέννητης φοραδίτσας από την έξοδό της σε έναν Κόσμο τελείως διαφορετικό από εκείνον στο οποίο βρίσκονταν τους τελευταίους μήνες...


     Το όλο πρόγραμμα ανοίγει, βεβαίως, την όρεξη στο Σταύλο και όχι μόνον...


     Κάποιοι, απολαύσαμε και μια σύντομη ...σιέστα, έτσι για να πάρουμε δυνάμεις και να συνεχίσουμε! Διότι, πίσω από την εκπαίδευση του Εφιπποτοξότη κρύβεται μεγάλη κούραση...


     Αυτές τις ημέρες που ο Αρχηγός μας Αρπάλυκος βρίσκεται στην επαρχία για να προωθήσει την Ομάδα μας, στην Αθήνα η πρόοδος συνεχίζεται απρόσκοπτη! Και αυτό ακριβώς σημαίνει "Πολεμική Ομάδα", ένα έργο που βασίζεται στην αλληλέγγυα ατομική προσφορά σε έναν κοινό σκοπό ο οποίος προάγεται αδιαλείπτως, διαμορφώνοντας μαχητικούς χαρακτήρες, όπως ακριβώς -κάποτε...- οραματίστηκε ο, ευτυχής, Ιδρυτής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ!



ΥΓ:
Για λόγους εκπαιδευτικούς στη σημερινή Προπονητική Ημερίδα 
χρησιμοποιήθηκαν βέλη μογγολικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.