Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ
2ας ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016


     Απολαμβάνοντας στη Γραμμή Βολής να υπερτερούν αριθμητικώς οι γυναίκες των ανδρών (!) χαρήκαμε μιαν ακόμη, ομαδικήν, εβδομαδιαία τακτική Προπόνηση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στη Κοιλάδα μας.


     Η μεγάλη λευκή καμπάνα με την επιγραφή "Ich rufe die Jugend der Welt!" εξακολουθεί να χτυπά στην Αττική γη με τους ήχους του τυμπάνου του Αρπάλυκου και να καλεί στην ανάταση, όσων  Ελλήνων αισθάνονται ...ζωντανοί!


     Σε ένα φυσικό τοπίο, απάτητο από σκουπιδοκουβαλητές γραικύλους, που πολλά σημεία του θυμίζουν ζενικό κήπο  και αυτή η Προπόνηση, με το επί του στόχου αποτέλεσμά της, έδειξε ότι ωφέλησε όσους έλαβαν μέρος.


     Στην αρχή της Προπονήσεως ο αγαπημένος μας Πολυδεύκης δώρισε ευγενώς προς κοινή χρήση των νεοεισερχομένων Μελών μας, 22 βέλη ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ομάδος μας για αντιμετώπιση των αναγκών μας εκ των "ενόντων" δοθέντος ότι η κρατούσα κρίση Αξιών αλλά και μέσων δεν επιτρέπει, πλέον, την κάλυψη των αναγκών μας από τη ευγενή και αφιλοκερδή μέριμνα των Εταίρων της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας". Ευγνώμονες προς τον Συνασκούμενο Πολυδεύκη ευχόμαστε το παράδειγμά του να υιοθετήσουν και όσοι δυνάμενοι.


     Η ευχάριστη αύξηση της προσελεύσεως στην ομαδική εβδομαδιαία Προπόνηση καθιστά πλέον, ολοένα και περισσότερα σημεία της Κοιλάδος μας "μικρά" για να φιλοξενήσουν με άνεση το ασκησιολόγιό μας. Αυτή η ανεπάρκεια χώρου στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" παρατηρήθηκε και στη τελευταία Προπόνησή μας όπου οι Συνασκούμενοι, προκειμένου να εκτελέσουν με την πρέπουσα άνεση τη προθέρμανσή του, αναγκάσθηκαν να στριμωχτούν από άκρου σε άκρο! 


     Τρία νέα Μέλη, τρεις αξιόλογες και ικανότητες Συνελληνίδες, ήρθαν να προπονηθούν μαζύ μας και η εισαγωγική μύησή τους στη Παραδοσιακή Τοξοβολία έγινε από τον Συνασκούμενο Νικόλαο ο οποίος μας ανεκοίνωσε χαρούμενος τις μεγάλες προόδους του στη κατασκευή χειροποίητων Τόξων στην οποία επιδίδεται από καιρού.


     Ο Αρχηγός της Ομάδος Αρπάλυκος, παρά το μεγάλο αριθμό Συνασκουμένων στη Γραμμή Βολής, διηύθυνε με μεγάλην επιτυχία όλη τη Προπόνηση και περιέργως πως, ο Παντελής μας, αυτή τη φορά, ήταν μάλλον εγκρατής στη διατάραξη του Σχολείου Σιωπής, ίσως, διότι είχε προηγηθεί η κόπωσή του από τη συμμετοχή του στο 2ο Σεμινάριο Υπερπηδήσεως Εμποδίων που μόλις είχε τελειώσει.  


     Οι ασκήσεις αυτής της Προπονήσεως αποτελούσαν προσωπικήν επιλογή του Αρπάλυκου και όλες απεδείχθησαν πολύ ωφέλιμες.


     Όλοι οι Συνασκούμενοι φάνηκαν να τοξεύουν πολύ καλύτερα ακόμη και στις μακρές αποστάσεις.


     Και όπως πάντοτε, σε όλες τις Προπονήσεις όπως και στις δραστηριότητες των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" πρώτος παρίσταται και συμμετέχει ο εμβληματικός Αρχηγός της Ομάδος, Αρπάλυκος!


     Υποκλινόμενοι προς τη φιλοξενούσα Φύση και τον υποδεχόμενο τη προσπάθειά μας Στόχο, ανανεώσαμε τη συνάντησή μας στη Γραμμή Βολής για το επόμενο Σάββατο που, βάσει των οδηγιών των Δασκάλων μας θα διεξαγάγουμε μιαν ειδική Προπόνηση-παιγνίδι που καλούνται να παρακολουθήσουν όσοι περισσότεροι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" και φίλοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.