Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΨΗΛΑ ΤΗ "ΣΗΜΑΙΑ"...
...και, πέραν επετείων.


     Με επιστέγασμα τη, σύντομη αλλά δυναμική, ατομική Προπόνηση του Αρχηγού της Ομάδος μας Αρπάλυκου, οι δραστηριότητες του Σαββάτου 26ης Μαρτίου έληξαν αφήνοντας πίσω τους σε όλους μας την αναμενόμενη ωφέλεια και χαρά, όπως και κάθε Σάββατο της δεκάχρονης λειτουργίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Αφιερώνοντας την άδεια ορκωμοσίας του στην ατομική του Προπόνηση, ο προσφάτως διαπεπιστευμένος ως Εφιπποτοξότης και Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη Μάριος ίππευσε για πρώτη φορά, πλέον, με σέλλα, κάτι που οι μαθητές μας κατακτούν  μ ε τ ά  από επιτυχείς εξετάσεις, εκπαιδευόμενοι να ιππεύουν ανεπίσακτους Ίππους κατά τις Παραδόσεις των ιππικών λαών! 


     Παρά τον ένα μήνα σκανδαλώδους απραγίας (όπως ο ίδιος διαμαρτύρεται...!) στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων, ο Μάριος έδωσε ένα ρεσιτάλ ευκαμψίας και ιππικών ικανοτήτων μετατρέποντας το εύρος της Παρθίας Βολής σε χάρμα περιστροφής του κορμού και ευστοχίας, κάνοντας το φακό της φωτογραφικής μηχανής να αποτυπώνει μία εικόνα πέραν των συνηθισμένων ερμηνειών ...ανατομίας!


     Λοιδωρώντας τις συνθήκες αγυμνασίας και "παρακμής" στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων, ο Μάριος "τα έδωσε όλα" σ'  αυτή τη Προπόνηση που τον επανασυνέδεσε με τη, πραγματικά, στρατιωτική  εκπαίδευση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" απολαμβάνοντας, πια, τη σέλλα ως "εργαλείου" διευκολύνσεως της χρήσεως όπλων και όχι ως "καρέκλας" βολέματος του Ιππέως, όπως αντιμετωπίζεται στην ανόητη "δυτική Ιππασία".


     Άψογος ο Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη, με σωστό, από τη πρώτη στιγμή, το "κάθισμά" του στη σέλλα και με γεωμετρημένο "πάτημα" των ποδιών του στους αναβολείς, ο Μάριος χαίρεται, πια, μιαν ακόμη καλύτερη αίσθηση της Έφιππης Τοξοβολίας και της Ιππασίας.


     Και το καταληκτικό αποτέλεσμα των καλπαστικών τοξεύσεων του Μάριου επαλήθευσε τη σοβαρότητα των προσπαθειών του.


     Όχι, στο τέλος δε τοξεύσαμε από ζήλια εναντίον του Μάριου αλλά ο φακός τον συνέλαβε να φιλά ενθουσιασμένος το στόχο μετά τα αποτελέσματα των βολών του!


     Κι ενώ τα (αμφιλεγόμενα...) "παντελόνια" του ανελλήνιστου και αυτοπεριφρονούμενου γραικύλικου όχλου και σήμερα σάπισαν πάνω σε βυθισμένους καναπέδες, τα παντελόνια των μαθητών μας, μετά τα μαθήματα, τεκμηρίωναν την επίμοχθη προσπάθεια μιας αυτοβελτιώσεως υπό καθαρώς στρατιωτικές απαιτήσεις, αυτές που έπαυσαν προ πολλού να υφίστανται στο γελοίο "στράτευμα" απόλεμων παρασημοφορημένων με ...τσιγκάκια από το Μοναστηράκι, επιδοτούμενων ως ...ταξιθετριών "hot spots".


     Σ'  αυτή την Ομάδα μαθαίνουμε ότι ο αγώνας είναι η καθημερινή μας διασκέδαση και ο αγώνας είναι η επιτομή της κινήσεως και του πυρός που μπορεί να ξεκίνησε από "αλλού" αλλά για να καταλήξει σήμερα οπουδήποτε θα πρέπει να εισαχθεί από τους ιππικούς λαούς των κατακτητικών μετακινήσεων. Οι υπόλοιποι βάλτωσαν...

                           

     Mε το γνωστό, στην Ομάδα μας, πνεύμα αγαστής συνεργασίας διεξήχθη και η τακτική εβδομαδιαία ομαδική Προπόνηση στη Παραδοσιακή Τοξοβολία.


     Δυναμική η Γραμμή Βολής υπό τη καθοδήγηση του Αρπάλυκου, με μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις και άψογο συντονισμό. Το κέφι ήταν αξιοπρόσεκτο και ο μονίμως "γκρινιάρης", ως τελειομανής, Ιδρυτής της Ομάδος επανειλημμένως παρετήρησε Συνασκουμένους για περιττές ομιλίες και κεφάτα στιγμιότυπα, όμως, δε θα πρέπει να ξεχνάμε και το Σχολείο Σιωπής που αποτελεί το πλαίσιο της εκπαιδεύσεώς μας και το περίγραμμα της προσηλώσεώς μας στη βελτίωση των δεξιοτήτων μας.


     Ευτυχώς, όμως, που παρά τον ..."γκρινιάρη" η Ομάδα καταφέρνει να διατηρεί το μεσογειακό κέφι της και να κάνει τα Μέλη της να βιώνουν τη χαρά της "χαλαρής" συνασκήσεως. Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" παρά την παρουσία του και "Ούνου" αποκαλουμένου ...Ιδρυτή τους διασκεδάζουν ... μεσογειακότατα κι εκείνος τους ...χαίρεται!


     Χαμογελαστός πάντοτε και ο Αλέξανδρός μας ο οποίος δε παρέλειψε σε κάποιο διάλειμμα να πελεκήσει και το καινούργιο Τόξο που κατασκευάζει μαζύ με τον αδελφό του. 


     Πιστεύουμε σύντομα να αναρτήσουμε τις εντυπωσιακές, χειροποίητες, "δουλειές" του Νικόλαου και Αλεξάνδρου, που ήδη δοκιμάζονται στη Γραμμή Βολής με αξιοπρόσεκτες επιδόσεις.


     Ίπποι, Τόξα και ...Σπάθες συνθέτουν, πραγματικά, το πιο συναρπαστικό "σκηνικό" για μικρά και μεγάλα παιδιά μέσα στην οξυγονωμένη Φύση. Και, βεβαίως, αυτό το Σάββατο δε θα μπορούσε να κυλήσει χωρίς τη καθιερωμένη Σπαθασκία μας!


     Και ο Πρωτεσίλαος ο οποίος προσφέρει ευγενώς τις γνώσεις του εκπαιδεύοντας στη Σπαθασκία τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" δίνει έμφαση στην εξατομικευμένη πρόοδο των μαθητών μας, όπως και στη περίπτωση του νεαρού μας Μιχαήλ ο οποίος, μάλιστα αναδεικνύεται και σε έναν ικανό Σπαθιστή. Και όταν ένα παιδί μάθει να χειρίζεται με υπευθυνότητα και ικανότητα ένα όπλο δείχνει ότι, μεγαλώνοντας, δε θα απειληθεί ποτέ από αυτό!


     Eνώ οι καναπεδιάρηδες γραικύλοι έχασαν ακόμη μία ημέρα προκειμένου να αποφασίσουν αν είναι καλύτερες οι χριστιανικές μαντήλες ή οι ισλαμικές μαντήλες, στη Κοιλάδα των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» μια ακόμη εκπαιδευτική ημέρα ανέλιξε μαχητικούς χαρακτήρες και ευκόλυνε νόες να υπερβούν τη δημοκρατική μιζέρια ενός βαλτωμένου ανέθνιστου και άεργου όχλου χωρίς προορισμό!


     Συγχαρητήρια πρέπουν στη τάξη των Σπαθιστών και στον Εκπαιδευτή της Πρωτεσίλαο, οι οποίοι εξετέλεσαν άψογα το σημερινό εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα οξυγονώνοντας το νου και το σώμα τους, ενώ, λίγο πιο πέρα άλλοι αναλώθηκαν σε βερμπαλιστικές κορώνες περί «μαντηλών» (χριστιανικών, ισλαμικών κλπ κλπ…) παγιδευμένοι στον αντι-ορθοπεδικό καναπέ τους! Ιδιαίτερα συγχαρητήρια ανήκουν ειδικώς στον εξάχρονο μαθητή μας Μιχαήλ ο οποίος και σήμερα υπήρξε άριστος και στη Σπαθασκία και στην Ενστικτώδη Τοξοβολία, παρακολουθούμενος από τον ευτυχή Πατέρα του.


     Συγχαρητήρια πρέπουν στον, εκ των σημερινών εκπαιδευομένων μας, Μάριο ο οποίος, την άδεια ορκωμοσίας την οποίαν έλαβε σήμερα ως νεοσύλλεκτος την αφιέρωσε σε μία εντατική εφιπποτοξοτική Προπόνηση και όχι στο …πληκτρολόγιο περί … «μαντήλας» τυρβάζων! 


     Συγχαρητήρια πρέπουν  στον, εκ των σημερινών εκπαιδευομένων μας, Mηνά ο οποίος, όχι μόνον επί μία ολόκληρην ώρα υπερπηδούσε επιτυχέστατα εμπόδια ιππεύοντας κατά στρατιωτικό τρόπο ανεπίσακτον Ίππο αλλά και μετά την ολοκλήρωση της εκπαιδεύσεώς του, κυριολεκτικώς, μας …ζάλισε παρακαλώντας μας για άλλη μιαν ώρα μαθήματος παρά τη κόπωσή του!


     Αυτοί είναι Έλληνες και δε θα καταδέχονταν ποτέ να χάσουν ούτε λεπτό χωρίς αυτό να ωφελεί τις υπάρξεις τους, μόνο και μόνο …μισαλλοδοξούντες και, δη, …«μετά μαλακίας*»! (* Θουκυδίδης 2, 40,1). 


Διότι, δικαίωμα στη "λούφα" μόνον κάποια εκ των πλασμάτων έχουν,
όχι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", όχι, γενικώς, οι Έλληνες, 
όσοι κρατάμε ψηλά μια Σημαία, εν μέσω Σημαιών του Κόσμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.