Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


     Η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αποτελεί ένα εργαστήριο ουσιαστικής πολεμικής Παιδείας με στόχο την ανάδειξη πραγματικών μαχητών ζωής και όχι, απλώς, θεωρητικολόγων. Έτσι, αν και η βάση της είναι πάντοτε η θεωρητική κατάρτιση των μαθητών της, αποβλέπει σταθερά στον εφοδιασμό τους με δεξιότητες οι οποίες θα έχουν πρακτική εφαρμογή στη καθημερινότητά τους.


     Το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν έχει καμία σχέση με τα καθιερωμένα της "αποστηθίσεως" και ..."παπαγαλίας" γνώσεων ή και "γνώσεων", αλλά με την ανάπτυξη της επιθετικής σκέψεως η οποία εδράζεται στη κριτική βούληση με κριτήρια την ορθότητα αλλά και την ταχύτητα, όπως απαιτείται σε κάθε μάχη.


     Συνεπώς, όσοι από τους μαθητές μας προετοιμάζονται αυτή τη περίοδο για εξετάσεις, θα είναι χρήσιμο να διατρέξουν, μεν, τις σελίδες των δύο εκπαιδευτικών εγχειριδίων μας αλλά και κάθε άλλου που κρίνεται απαραίτητο αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα κριθούν από ενστικτώδη "προσέγγισή" τους προς τον Ίππο και τη σχέση τους με αυτόν.


     Όπως οι ιστορικοί πολεμιστές κατείχαν τη δεξιότητα των Εφίππων Πολεμικών Τεχνών όχι μαθητεύοντας σε θρανία και ξεφυλλίζοντας εγχειρίδια αλλά ερχόμενοι σε άμεση επαφή με τα Όπλα και τον Ίππο, έτσι και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" καθίστανται πολεμιστές με συμπλήρωμα επαρκείας -και μόνον!- το βιβλίο.


     Κατόπιν αυτών, η εξεταστική Ομάδα συνιστά αυτοσυγκέντρωση στους αγαπημένους μας μαθητές και όξυνση της κριτικής σκέψεώς τους διότι, ίσως, δεν ερωτηθούν για τη μετακαρποφαλαγγική άρθρωση αλλά θα διακριβωθεί η σημασία που δίνουν στην εμπειρική λήψη της θερμοκρασίας του περιοπλίου δια της παλάμης... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.