Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙΣ...


     Συναρπαστική η σημερινή ατομική Προπόνηση του Αρχηγού των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" με το Τόξο το οποίο σήμερα του έστειλε η αγαπημένη μας Άννα από την Ουγγαρία για να της στείλουμε κι εμείς πολλές ευχές για την ονομαστική εορτή της! Το φωτογραφικό υλικό της Προπονήσεως του Αρπάλυκου δείχνει τη διαρκή πρόοδό του και την ολοένα "πτήση" στα ...πολύ ψηλά με "κασσαϊκή' ...άνεση!


     Ελάχιστο "ζέσταμα" για τον Αρπάλυκο και πολύ περισσότερο για τον Ίππο του, ήταν αρκετό για να βοηθήσει και τους δυο σε ένα άριστο αποτέλεσμα με ιδιαιτέρως "ακραίες καταστάσεις" αλλά με εκμηδενισμένο κάθε δυσάρεστο κίνδυνο αφού, πια, αυτή η Ομάδα διαθέτει εξαίρετη τεχνογνωσία.


     Η μεγάλη, όμως, χαρά της ημέρας ήταν το μάθημα του Φιλίππου που ακολούθησε και ήταν το δεύτερο που ο νέος, αυτός, μαθητής μας έκανε στη Σχολή μας.


     Για τον Φίλιππο σήμερα ήταν προγραμματισμένη η πρώτη έξοδός του σε φυσικό (ορεινό) έδαφος και αυτό το υπαγόρευσαν οι ιδιαίτερες ικανότητές του που φάνηκαν από το προηγούμενο, πρώτο κιόλας, μάθημα. "Ρίσκο" θα σκεφθεί κανείς, όμως, στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δε ...ρισκάρουμε αλλά σταθμίζουμε!


     Η ίππευση σε ορεινό και, δη, πετρώδες έδαφος προϋποθέτει τη στάθμιση πολλών παραγόντων για την ασφάλεια του Ίππου και του Ιππέως και ο Αρπάλυκος, προσεκτικός Εκπαιδευτής καθώς είναι ποτέ δε παραλείπει να εισάγει μεθοδικώς τον μαθητή του σε αυτό το απαιτητικό είδος ιππεύσεως με παραστατικότητα, επισημαίνοντας τους κινδύνους του εδάφους για την ακεραιότητα των ποδών (πελμάτων και τενόντων) του Ίππου αλλά και την ισορροπία του Ιππέως.



    Στον μαθητή υπεδείχθη υπό τις δυσκολότερες (είναι αλήθεια!) συνθήκες η απαραίτητη διαχείριση των κλίσεων του κορμού στις ανωφέρειες και κατωφέρειες και ο Φίλιππος δε δυσκολεύτηκε να αντιληφθεί αμέσως το τι έπρεπε να κάνει. Στη Σχολή μας μόνη ανία των διδασκόντων είναι να συναντούμε συνεχώς ευφυέστατους και δεξιότατους μαθητές, κάτι που αποτελεί κανόνα για τον πραγματικό και (θλιβερώς...) σπανίζοντα Έλληνα!


     Ο Φίλιππος με την υπέροχη Άρια αποτελούν, πια, υπόδειγμα ...σχέσεως και το σημερινό του, δεύτερο, μάθημα αυτή η σχέση το οδήγησε στο πλέον ιδανικό, όπως θα δούμε, αποτέλεσμα!


     Χωρίς καμιά βιασύνη, η Άρια αφέθηκε στα ευγενικά χέρια του Φιλίππου ο οποίος την ρυταγώγησε προσεκτικά στο πετρώδες ορεινό έδαφος.


     Και, ακολουθώντας τον κανόνα του Ηγέτη, ο Φίλιππος επεβλήθη με ευγένεια στη πανέξυπνη Άρια η οποία, ως έμπειρο θηλυκό θέλησε πολλές φορές να τον "σφυγμομετρήσει" ώστε να απολαύσει εντελώς ..."εξατομικευμένα" το καταπράσινο περιβάλλον με τους τόσους ...γευστικούς πειρασμούς!


     Σήμερα, όμως, ο Φίλιππος έκανε και τις πρώτες τοξεύσεις του εν κινήσει σε φυσικό έδαφος κάνοντάς μας πραγματικά ευτυχισμένους με την σταθερότητα και την ευστοχία του!


     Αν και στο δεύτερό του μάθημα, μόλις, ο Φίλιππος ίππευσε τόσο "εγκεφαλικά" που, στο τέλος, θα πιστεύσουμε ότι η σχολή μας "μαγνητίζει" μόνον τους αριστείς, γεννημένους, Πολεμιστές!


     Ο αδιάψευστος φωτογραφικός φακός παρουσιάζει όλες τις τοξεύσεις του Φιλίππου σε αυτό το δύσκολο, δεύτερο, μάθημά του και πρώτο επί φυσικού εδάφους (εκτός Ιππευτηρίου) με ΟΛΑ τα βέλη του, τοξευμένα εν κινήσει σε πετρώδη επιφάνεια, μέσα στο στόχο! 


     Με την εξαιρετική Άρια και τον εξαιρετικό Φίλιππο πλάι σε έναν μοναδικής "εμφανίσεως" στόχο, ο Εκπαιδευτής Αρπάλυκος ίσως να δείχνει "κουρασμένος" όμως ελάχιστοι ξέρουμε πόσο ευτυχισμένος είναι με ανάλογα αποτελέσματα με έναν νέο μαθητή κι ένα νέο ...Τόξο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.