Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΜΑΘΗΜΑ ΕΦΙΠΠΗΣ ΣΠΑΘΑΣΚΙΑΣ 

5ης ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2015


     Με στόχο τη διαμόρφωση της σπαθιστικής ψυχολογίας και των σπαθιστικών αντανακλαστικών στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" προκειμένου οι Εφιπποτοξότες μας να χειρίζονται αποτελεσματικώς και εφίππως τη σπάθη, ξεκίνησαν τα συστηματικοποιημένα μαθήματα Σπαθασκίας με τη βοήθεια του βοηθού Αρχηγού Πρωτεσίλαου, βάσει του ειδικού εγχειριδίου "Saber Exercise" του George S. Patton jr. (τότε, 1914) Εκπαιδευτού Σπάθης της Σχολής Ιππικής του αμερικανικού στρατού.    


     Ακριβής και κατανοητός ο Πρωτεσίλαος, κάθε εβδομάδα, προ της κυρίας Προπονήσεως Παραδοσιακής Τοξοβολίας, εφεξής θα προσφέρει στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" ένα μάθημα Σπαθασκίας διαρκείας μιάμισης ώρας βάσει του περιεχομένου ενός από τα καλύτερα εκπαιδευτικά εγχειρίδια της Έφιππης Σπαθασκίας.


     Πρωτοπορούσα η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ξεκινά τη διδασκαλία της Έφιππης Σπαθασκίας η οποία τείνει να εξαφανισθεί στην σύγχρονη Ευρώπη αλλά και στην Αμερική, όχι μόνον προς όφελος των Μελών μας αλλά και προς διάσωση μιας σημαντικής πολεμικής τέχνης η οποία απετέλεσε πολιτισμική κληρονομιά της Ανθρωπότητος.


     Υπό την ακριβή διδασκαλία του Πρωτεσίλαου, η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αποτελεί το μοναδικό κέντρο συστηματικοποιήσεως της διδασκαλίας της Έφιππης Σπαθασκίας και της συνεχίσεως των παραδόσεών της μέσα στο χρόνο και το σημερινό μας μάθημα επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα ενός Σχολείου που μοχθεί για τον υπέροχο πολεμικό Πολιτισμό μιας ηπείρου η οποία οδηγείται εκούσα άκουσα στον "ευνουχισμό" του φρονήματός της για επιβίωση.  


     Κατά την σημερινή, εναρκτήρια, διδασκαλία σε ένα φυσικό τοπίο μοναδικής ομορφιάς, στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", με τη πρέπουσα αυτοσυγκέντρωση και σιωπή, όλοι νοιώσαμε την ωφέλεια μιας πρώτης δυνατής εμπειρίας η οποία "κρύβει" πολλές νέες συγκινήσεις.


     Σε ένα μικρό οροπέδιο όπου η πεντακάθαρη ατμόσφαιρα και τα θροίσματα των μοσχομυρωδάτων κωνοφόρων δένδρων μας εξασφάλιζαν ιδανικές συνθήκες ασκήσεως, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" φθάσαμε σε σημείο να ξεχάσουμε τη "ψόφια" τσιμεντούπολη που απλώνονταν παραπέρα και να χαρούμε την επανασύνδεσή μας με την ολοζώντανη φύση του οξυγονωμένου μαχητή της ζωής! 


     Εφεξής, κάθε Σάββατο, πριν τη Προπόνηση της Πραδοσιακής Τοξοβολίας, ο Πρωτεσίλαος θα οδηγεί τα βήματα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στη σπαθιστική διδασκαλία ενός γενναίου αλλά και ειδήμονος στρατιώτη, του George S. Patton jr. o οποίος, σημειωτέον, υπήρξε λάτρης του Ίππου και δε δίστασε να συνεργαστεί με τους Ναζί προκειμένου να περισώσουν από, κοινού, τα υπέροχα Lippizaner τα οποία κινδύνευαν από τους σοβιετικούς απολίτιστους κατεδαφιστές του Πολιτισμού. Την επιχείρηση "Hostau 1945" οι γερμανομαθείς μπορούν να τη μελετήσουν εδώ, ενώ οι αγγλομαθείς μπορούν εδώ να ενημερωθούν σχετικώς.


     Ο Ιδρυτής της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", παιδιόθεν Οπλομάχος, σήμερα υπήρξε ευτυχής παρακολουθώντας τη διδασκαλία του Πρωτεσίλαου και τις επιδόσεις των μαθητών του σε ένα ιδανικό μάθημα το οποίο θα επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα βάσει του περιεχομένου του εγχειριδίου του (μετέπειτα) γνωστού στρατηγού George S. Patton jr. και συγχαίρει τον βοηθό Αρχηγού Πρωτεσίλαο για το συγκροτημένο, σημερινό, εκπαιδευτικό ξεκίνημα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.