Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟ ...ΒΡΟΧΗΝ!


     Πολεμική Ομάδα, ναι, οι "Έλληνες Κένταυροι", Ομάδα παντός καιρού ναι, αλλά, η ασφάλεια των Μελών μας προηγείται! Κι αυτό το Σάββατο, 10η Οκτωβρίου 2015, η καθιερωμένη εβδομαδιαία ομαδική μας Προπόνηση δεν έγινε λόγω του πελώριου καταιγιδοφόρου νέφους που σκέπαζε τον αττικό ουρανό ρίχνοντας όμβρο.



     Είναι γνωστό ότι ένα καταιγιδοφόρο νέφος, λόγω της ηλεκτρικής φορτίσεώς του, αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο κεραυνών. Και στους υπαίθριους, ορεινούς, χώρους στους οποίους, κυρίως, προπονούμεθα οι κεραυνοί αποτελούν σοβαρό κίνδυνο όχι μόνον λόγω των δένδρων αλλά και λόγω του ότι ένα τόξο μπορεί να λειτουργήσει ως "αλεξικέραυνο" και, όπως είναι βρεγμένο από τη βροχή, να καταστεί καλός αγωγός του, εκ του κεραυνού, ηλεκτρισμού με θανατηφόρο συνέπεια για τον φέροντα Τοξότη.



     Έτσι, αυτό το Σάββατο με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε ότι παρά τη σοβαρή βροχή, πολλοί "Έλληνες Κένταυροι" δε δίστασαν να καταφθάσουν μουσκεμένοι για ...Προπόνηση της οποίας, όμως, η εκτέλεση δε θα συνιστούσε πράξη σωφροσύνης. Κι έτσι, προτιμήσαμε να περάσουμε όλοι μαζύ ένα όμορφο απόγευμα συζητώντας, απολαμβάνοντας ροφήματα αλλά και την ίδια την Τοξοβολία υπό λίαν ...πρωτότυπες συνθήκες που δε θα μπορούσαμε ούτε να φαντασθούμε ότι θα μπορούσαν να επιτρέψουν τη μύηση δύο (μάλιστα, δύο!) νέων Μελών που, για πρώτη φορά, μας συναντούσαν διακαώς επιθυμώντας να τοξεύσουν έστω υπό ...ατυχείς μετεωρολογικές συνθήκες!  



     Στον λιλιπούτειο χώρο ποτέ δεν είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα άτομα όσα αυτό το βροχερό απόγευμα. Κι όμως, αυτό που λέμε "οι καλοί παντού χωράνε" ίσχυσε κι απόψε, το ίδιο παρείστικα, το ίδιο "οικογενειακά" αξιοποιώντας ακόμη και τις σέλλες της πρωταθλήτριας Γερμανικής Ομάδος Ιππασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936, για να βολευτούν οι "Έλληνες Κένταυροι".


     Ολύμπιος ο Αρχηγός μας στη καθέδρα του μας ενημέρωνε επί παντός εφιπποτοξοτικού επιστητού, ώσπου οι δύο νεοφερμένες μας είπαν ότι θα ήθελαν όσο τίποτε να ...τοξεύσουν ακόμη και μέσα σε αυτό το μικρό και βαρυφορτωμένο χώρο. Αφού όμως οι καλοί χωράνε παντού μπορούν να τοξεύουν και ...παντού, οπότε, ο Αρχηγός μας μη μπορώντας να αρνηθεί στα δύο νέα Μέλη μας τη χαρά της Τοξοβολίας, έστησε αμέσως ένα αυτοσχέδιο ..."Makiwara' κι άρχισε να εισάγει τις δύο νέες Τοξότριες στη τέχνη της Αρτέμιδος 


     Οι τοξεύσεις και των δύο νεοφερμένων έγιναν υπό ...σουρεαλιστικές συνθήκες οι οποίες, όμως, υπογράμμισαν τις τεράστιες εκπαιδευτικές ικανότητες του Αρπάλυκου ο οποίος σε χώρο ενός τετραγωνικού μέτρου, ανάμεσα σε καθρέφτες και λοιπά "εύθραυστα" μύησε τις μαθήτριές του ασφαλώς και ταχύτατα.


     Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" δείχνει, πια, επικινδύνως ...αδίστακτη να προωθήσει την εφιπποτοξοτική της δραστηριότητα ακόμη και μέσα σε ένα μικρό αναγνωστήριο προοριζόμενο για τις ανάγκες ενός φιλήσυχου και ειρηνικού μελετητή! Το είδαμε αυτό, σήμερα!


     Χαρήκαμε τις τοξεύσεις και των δύο νέων Μελών μας αλλά και τη συντονισμένη διδασκαλία του Αρπάλυκου ο οποίος δείχνει ικανός να καλπάσει και μέσα σε ...ανελκυστήρα και, κατόπιν, μεταφερθήκαμε εν σώματι σε γειτονικό ζαχαροπλαστείο για ...χειμερινά ροφήματα και κουβεντούλα, βεβαίως, περί Ίππων και Τόξων.


     Καταχαρούμενος κι ο Παντελής, μας έδειξε το κορυφαίο, διεθνούς κυκλοφορίας, περιοδικό Παραδοσιακής Τοξοβολίας "Traditionell Bogenschiessen" όχι τυχαία...


     Στο τρέχον τεύχος του, το "Traditionell Bogenschiessen" δημοσιεύει μία φωτογραφία από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ "Ένας Θεός γεννιέται" του οποίου "ραχοκοκαλιά" υπήρξαν οι "Έλληνες Κένταυροι"  με τον Παντελή να τοξεύει ως Μακεδών στρατιώτης μέσα από έναν καταρράκτη! Πραγματικά, εντυπωσιακή φωτογραφία η οποία δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους πολλούς και σημαντικούς επισκέπτες του Ιστολογίου της Ομάδος μας της οποίας η εργασία είναι, πλέον, διεθνώς, γνωστή και καταξιωμένη, εκπροσωπώντας παγκοσμίως και την Ελληνική Παραδοσιακή Τοξοβολία!


     Πρωτοπόροι και πάλι οι "Έλληνες Κένταυροι" στη διεθνή εκπροσώπηση της Ελληνικής Παραδοσιακής Τοξοβολίας και της Ελλάδος μέσα από τις σελίδες του εγκυρότερου ειδικού περιοδικού. Και η "πρωτοπορία" δε αποτελεί, απλώς, ..."ευσεβή πόθο" στολισμένο με ανυπόστατες ..."θεσμικές φιοριτούρες", ...έπεα πτερόεντα και λοιπές ...λαμογιές, αλλά προϋποθέτει σοβαρή, συνεπή, συνεχή και σκληρή εργασία για να τεκμηριωθεί δια της αναγνωρίσεως των άλλων και όχι της "ημετέρας επάρσεως". Και, βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική Παραδοσιακή Τοξοβολία γίνεται διεθνώς γνωστή και αυτό μέσω των "Ελλήνων Κενταύρων" αφού επί δέκα, σχεδόν, χρόνια είμαστε οι κορυφαίοι σκαπανείς της!


     Ευγνώμονες προς την εκδότιδα του "Traditionell Bogenschiessen" κυρία Angelika Hörnig και το συντακτικό της επιτελείο (κυρίως, διότι επικαλούνται το "Hellas" και όχι το "Griechenland" προς κατάδειξη της Ελλάδος), προαναγγέλλουμε πολλές ωραίες "εκπλήξεις" οι οποίες επακολουθούν σύντομα αναγορεύοντας ακόμη ψηλότερα τους "Έλληνες Κενταύρους" ως πρωτοπόρους της Ελληνικής Έφιππης αλλά και Παραδοσιακής Τοξοβολίας! 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.