Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
ΤΗΣ Η’ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ


     Mε το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς, το Σάββατο 5η Σεπτεμβρίου στις 16:00 στο δενδροφυτευμένο αττικό τοπίο μας, άρχισε για τους «Έλληνες Κενταύρους» η Η’ Προπονητική Περίοδος 2015-2016.


     Σε αυτή την εναρκτήρια Προπόνηση είχαμε την Τιμή αλλά και την χαρά να υποδεχθούμε δύο σημαντικούς αρωγούς της Ομάδος μας, την κ. Αλεξάνδρα η οποία μας τιμά με πράξεις ευεργεσίας και τον κ. Χάρη ο οποίος έχει αναλάβει μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία υπέρ της Ομάδος μας και για την οποία θα είμαστε σύντομα σε θέση να αναφερθούμε.


     Επίσης, σήμερα υποδεχθήκαμε και δύο νέα Μέλη, την Βιολέτα και τη Ζωή, τις οποίες ανέλαβε ο Πρωτεσίλαος ώστε στο τέλος της Προπονήσεως να τοξεύσουν μαζύ με την Ομάδα.


     Το προπονητικό πρόγραμμα αυτής της πρώτης, για την νέα περίοδο Προπονήσεως, είχε τον χαρακτήρα της επανεπικεντρώσεως των Συνασκουμένων  στο ομαδικό πνεύμα, μετά τις χαλαρές μέρες των θερινών διακοπών και ο Αρχηγός της Ομάδος συχνά ακολούθησε την άσκηση του διασκορπισμού και της γρήγορης επαναδιατάξεως των Συνασκουμένων στη Γραμμή Βολής, μια άσκηση την οποία εκτελεί και ο Δάσκαλος Kassai Lajos στα προπονητικά του προγράμματα, στη Κοιλάδα. 


     Λόγω του αριθμού των παρευρεθέντων Συνασκουμένων και της πυκνοδενδροφυτευμένης ιδιομορφίας του χώρου, η κυρίως Προπόνηση διεξήχθη με τον σχηματισμό μικρών υπο-ομάδων Συνασκουμένων που εκτελούσαν, όμως, ταυτοχρόνως υπό τους ήχους του τυμπάνου.



      Εάν κάποιος μετρούσε τις βολές αυτής της Προπονήσεως θα παρατηρούσε ότι ο αριθμός τους ήταν υπερβολικά μεγάλος. Οι Συνασκούμενοι σε αυτή τη Προπόνηση, παρά το προσεκτικά επιλεγμένο αντίξοο του εδάφους λειτούργησαν σαν να μην έρχονταν από …διακοπές και αυτό δείχνει το υψηλό ομαδικό πνεύμα των «Ελλήνων Κενταύρων»



     Καθόλου δύσκολη από πλευράς εκτελεστικής, ετούτη η πρώτη Προπόνηση της καινούργιας Προπονητικής Περιόδου ξανάφερε κοντά μας Συνασκουμένους «μεταφέροντας» τις καλοκαιρινές αναμνήσεις τους ακόμη και με τη μορφή ειδικών … «αυτοκόλλητων» στα …μπαρουτοκαπνισμένα, σε διεθνείς αγώνες, τόξα τους!



     Η Προπόνηση αυτή έκλεισε με πολύ ωραίες τοξεύσεις, παρατηρώντας στη Γραμμή Βολής ακόμη δύο νέες τοξότριες να χειρίζονται το τόξο τους άψογα, με τον τρόπο που τους έδειξε ο Πρωτεσίλαος μόλις πριν λίγο κι αυτό δεν αποτελεί υποκειμενική κρίση, αλλά «κρίση» του πάντοτε ειλικρινούς φωτογραφικού φακού.



     Ακόμη ένας χρόνος λειτουργίας της μόνης Ελληνικής Ομάδος Έφιππης και Παραδοσιακής Τοξοβολίας, των «Ελλήνων Κενταύρων» άρχισε και, απ’  ό,τι δείχνει υπό τους καλύτερους οιωνούς και λαμπρές εξελίξεις!



     Μπορεί η κρίση (Αξιών) να συνεχίζει να μαστίζει αυτό τον έρμο τόπο, όμως, εκεί που οι Αξίες είναι σεβαστές, η πρόοδος είναι δεδομένη κι αυτό είναι ό,τι, κυρίως, διδάσκει η Ομάδα των «Ελλήνων Κενταύρων»!




ΚΑΛΗ, ΝΕΑ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.