Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ ...ΑΝΑΚΡΟΥΕΙ


     Υπό τις ρυθμικές ανακρούσεις του γκογκ του πάντα αυτοσυγκεντρωμένου Γιάννη Δρίτσα, Ιδρυτικού Μέλους και Συνασκουμένου των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", διεξήχθη η χθεσινή ομαδική Προπόνηση της Ομάδος μας στη Παραδοσιακή Τοξοβολία.


     Μετά την καθιερωμένη και απαρέγκλιτη προθέρμανση καθώς και τις εισαγωγικές τοξεύσεις, πολλές και διάφορες ασκήσεις συνέτειναν στη βελτίωση των τοξευτικών δεξιοτήτων των Μελών μας.


     Έμφαση στη μαχητική δυναμική της τοξεύσεως η οποία "κεντρίζει" το ένστικτο και οδηγεί στην ευστοχία, ταχύτητα, συνεκτίμηση πολλών παραμέτρων, αυτό είναι το "επίκεντρο" του προγράμματος των ομαδικών Προπονήσεών μας και αυτό φάνηκε ότι είναι και στη τελευταία ομαδική μας Προπόνηση της 20ής Ιουνίου 2015.


     Το ίδιο μαχητικό και το "γυναικείο στοιχείο" της Ομάδος μας, πλάι στο "αντρικό" με την ίδιαν άνεση καθώς στις πολεμικές φατριές άντρες και γυναίκες πρέπει να χειρίζονται το ίδιο άνετα τα όπλα.


     Η κόρη του Εταίρου και Συνασκουμένου μας Γιάννη Δρίτσα, (τι άλλο;...) Άρτεμις, με το ιδιαίτερο τάλαντο του γονιού της τόξευσε στη γραμμή βολής ισότιμη με τους ενήλικες Συνασκουμένους της.


     Αλλά η μικρή Άρτεμις δεν υστέρησε διόλου και σε άψογη τόξευση και έφιππη, όπως μαρτυρά η φωτογραφία που ακολουθεί.


     Πάντοτε αντάξιος του Πατέρα και της Αδελφής του και ο γιος του Γιάννη Δρίτσα, ο Αριστοτέλης, με την ίδια ικανότητα τόξευσε κι αυτός στη Γραμμή Βολής και ...όχι μόνον!


     Ο Αριστοτέλης Δρίτσας έδειξε ότι και έφιππος διατηρεί την ίδια ικανότητα σε συνεργασία με τον ιδανικό "Ποσειδώνα" ο οποίος ξέρει, πια, να προάγει τις ικανότητες των αναβατών του!


     Παραλλήλως, τα μαθήματα Ιππασίας και Έφιππης Τοξοβολίας του Εκπαιδευτή και Αρχηγού της Ομάδος μας Αρπάλυκου στους μαθητές του και αυτή την εβδομάδα υπήρξαν καρποφόρα με έμφαση την καλύτερη προετοιμασία τους για Εξετάσεις.


     Ο Αρπάλυκος, μεθοδικά και χωρίς καθόλου βιασύνη, προετοιμάζει με ασφάλεια τους μαθητές του "βήμα προς βήμα" βοηθώντας τους να αναπτύξουν άριστο κάθισμα με τις πλέον ευφάνταστες ασκήσεις που δεν αποτολμώνται πουθενά αλλού κάνοντας τη Σχολή μας μοναδική στο είδος της ως εκ των αποτελεσμάτων της διδασκαλίας της.


     Οι ασκήσεις Ιππηλασίου οι οποίες αποτελούν τη βάση της ασφαλούς ιππεύσεως δε παραλείπονται από τα καθημερινά μαθήματα με εμφανή τα ευεργετικά αποτελέσματά τους επί των μαθητών μας.


     Και ο Αρπάλυκος δεν περιορίζεται απλώς στη διδασκαλία της Ιππεύσεως και της Ιπποκομίας αλλά προχωρεί τη διδασκαλία του προς τους μαθητές του και σε πλέον εξειδικευμένους τομείς που σχετίζονται με την ευημερία του Ίππου. 


     Έτσι οι μαθητές του στο τέλος κάθε μαθήματος αναδεικνύονται πολλαπλώς ωφελημένοι και, ακόμη περισσότερο, οι Ίπποι μας οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως οι καλύτεροι συνεργάτες μας και "αδελφοί" ...ομόσταυλοι...


     ...το ίδιο λαμπροί, ενώπιον της κάμερας και ...πίσω από αυτήν!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.