Σάββατο 23 Μαΐου 2015

AΞΙΟΣ ΕΠΑΙΝΟΥ ΕΝ ...ΑΔΥΝΑΜΙΑ


     Εκείνο το οποίο επιδιώκει η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" να εμπεδώσει στους μαθητές της είναι, πρωτίστως, το μάχιμο πνεύμα, διότι άνευ αυτού κάθε μαχητική δεξιότητα παραμένει, απλώς, "φληνάφημα μελετητηρίου"! Ο Αθανάσιος είχε ιππεύσει μετά από πολύ χρόνο διαμονής μακράν του Ιππευτηρίου της Ομάδος μας και αναγκαστικής παραμονής μακράν της Ιππικής και είχε ιππεύσει πολύ σκληρά και πολύωρα, μιας και το μάθημα στη Σχολή μας δε παρακολουθείται από το ...ρολόγι αλλά από την τελείωση των προγραμματισμένων ασκήσεων. Έτσι, ο ..."ατυχής" Αθανάσιος, αφιππεύοντας προ δύο ημερών "προικίσθηκε" με κατάκοπους προσαγωγούς και ό,τι συνεπάγεται για την "έδρα" του Ιππέως μετά από μία επίπονη και πολύωρη προσπάθεια! Αυτό σήμαινε ότι ο Αθανάσιος θα χρειάζονταν αρκετές ημέρες επαναφοράς στη φυσιολογία προσαγωγών και "έδρας" που είναι απαραίτητα στην ίππευση. παρά ταύτα, μετά από μία μόνον ημέρα "αναπαύσεως" ο Αθανάσιος ξαναζήτησε να ιππεύσει, αν και ήταν προφανές ότι αδυνατούσε μέχρι σημείου ισχυρού πόνου αλλά και αδυναμίας! Το σημερινό του μάθημα διήρκεσε λίγα, μόλις λεπτά λόγω εμφανέστατης σωματικής αδυναμίας του μαθητή να συνεχίσει και έληξε όχι με πρωτοβουλία του μαθητή αλλά του Εκπαιδευτή του που αμέσως διέγνωσε το πρόβλημα του εκπαιδευομένου. Ωστόσο, ο Εκπαιδευτής θέλοντας να "δοκιμάσει" τις ψυχικές, κυρίως, αντοχές του μαθητή του, μετά από μία καλή προθέρμανση του Ίππου και του ιδίου, πρόλαβε και τον "έστειλε" πέντε φορές στο εμπόδιο και, πραγματικά, απόλαυσε έναν "ημιθανή" ένεκεν φυσικής αδυναμίας αλλά και σωματικού πόνου να υπακούει και όχι μόνον... 


     O Αθανάσιος μπορεί να πονούσε, μπορεί να ίππευε χωρίς σέλλα και χωρίς τη στήριξη των αναβολέων κάτι ακόμη πιο επιβαρυντικό της αδυναμίας του, μπορεί ο Ίππος του να μην έφερε τη βασανιστική στομίδα που φέρουν οι χαλινώσεις στις διάφορες σχολές κι έτσι η ενδοτικότητα των ηνιών να μην ήταν και τόσο απαραίτητη, όμως, σε όλες τις υπερπηδητικές φωτογραφίες ο μαθητής φαίνεται να ξεπερνά την αδυναμία και τους πόνους του και να μην στηρίζεται επί των ηνιών, κάτι που θα ανακούφιζε τον ίδιο παρέχοντάς του ασφαλέστερο κάθισμα! Ο Αθανάσιος, ως γνήσιος "ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" σε όλες τις υπερπηδήσεις προτίμησε να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα υπέρ του Ίππου αντί του εαυτού του!


     Ήδη, από τη στιγμή της εφιππεύσεώς του δι εφάλσεως (κάτι το ιδιαιτέρως επίπονο!), ο Αθανάσιος είχε δείξει φυσική αδυναμία ιππεύσεως αλλά απέφυγε να την επικαλεσθεί, ο ίδιος ήθελε τη διεξαγωγή του μαθήματός του, όμως, η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δεν επιδιώκει , απλώς, την διεξαγωγή ενός μαθήματος αλλά την διεξαγωγή ενός τελείου μαθήματος και κανένα μάθημα Ιππικής δεν είναι τέλειο εάν δεν είναι ασφαλές και η φυσική κόπωση του μαθητή, πολύ δε περισσότερο όταν συνοδεύεται από σωματικό πόνο, δεν συνάδει με το επιθυμητό επίπεδο ασφαλείας. Πράγματι, η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" καλλιεργεί το μαχητικό πνεύμα και τον ισχυρό ψυχισμό στους μαθητές της και αυτό  αντανακλάται, κυρίως, στην υπηρέτηση της ευημερίας των Ίππων της!  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.