Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΕΥΤΑΞΙΑ - ΣΙΩΠΗ - ΠΡΟΟΔΟΣ

Εκπαιδευτική Ημερίδα 9ης Μαίου 2015


     Χωρίς να περνά τίποτε το ..."περίεργο" από το μυαλό μας λόγω της αναχωρήσεως της Ιωάννας μας για την επαρχία, αλλά, σήμερα, εκτός από το χαλαρωτικό γκόνγκ και τους ήχους των προσκρούσεων των βελών στο στόχο, δεν ακούγονταν τίποτε άλλο στη Κοιλάδα μας.


     Όπως κάθε εκπαιδευτική μέρα στη Κοιλάδα, πολλά και ενδιαφέροντα ήσαν τα ατομικά μαθήματα και Προπονήσεις στην Έφιππη Τοξοβολία.


     Θεαματικές και οι ατομικές επιδόσεις των μαθητών μας με την αγαπημένη μας Χρυσούλα, μαθήτρια της Χαράς, να τοξεύει για πρώτη φορά, εν κινήσει, σήμερα σε βάδην και τροχασμό.


     Σε κορυφαίο στάδιο λίγο πριν τις εξετάσεις της φαίνεται να βρίσκεται και η άλλη μαθήτρια της Χαράς, η αγαπημένη μας Μαρίλη η οποία, κυριολεκτικώς "ιπτάμενη" στη καλπαστική διαδρομή κατάφερε εξαιρετικές τοξεύσεις επί προσθίου στόχου.


     Με πρωτοβουλία της Χαράς, πολλαπλασιάζονται λόγω του καλού, πια, καιρού και οι εξωτερικές περιιππεύσεις (βόλτες) προκειμένου οι μαθητές της να ωφελούνται από τα πάμπολλα αγαθά της Φυσικής Ιππικής σε φυσικό χώρο. Τόσο για τον Αρπάλυκο, όσο και για τη Χαρά όλοι είμαστε υπερήφανοι για τις εκπαιδευτικές τους προσεγγίσεις θεωρώντας τους ως ό,τι καλύτερο από πλευράς Εκπαιδευτών Ιππικής διαθέτει σήμερα η χώρα μας. 


     Kαι οι μαθητές του Αρπάλυκου σημειώνουν και αυτοί αλματώδεις προόδους, όπως και ο, έτοιμος πια για εξετάσεις, Παντελής που αποδεικνύει εμπράκτως ότι στις Πολεμικές Τέχνες προέχει η αυτοπειθαρχία και όχι η ηλικία ή ο σωματότυπος  ώστε να μπορέσει να προοδεύσει ο ασκούμενος.

                               

     Ο Παντελής, πράγματι σε ελάχιστο χρόνο αλλά με τη συστηματικότητα της διδασκαλίας του Αρπάλυκου, παρά τις προσωπικές επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις του, κατάφερε να ανελιχθεί σε έναν εξαιρετικό έφιππο Τοξότη, έτοιμο πια για τις εξετάσεις του. 


     Και, βεβαίως, αυτό το αποτέλεσμα στην Ιππική δεν μπορεί να προκύψει, επ΄ ουδενί, χωρίς την εκπαίδευση σε ασκήσεις Ιππηλασίου οι οποίες βελτιστοποιούν ραγδαία το τέλειο κάθισμα και την άριστη χρήση των συνεργημάτων του Ιππέως.

                                 

     Η ιδρυτική πρόθεση των Εταίρων της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" για έναν Οργανισμό και μία Ομάδα αντάξια της αναβιώσεως των Αξιών του Ξενοφώντος και μιας αριστοκρατικής Κοινωνίας ελλόγων και αλόγων, φαίνεται να δικαιώνεται καθημερινώς στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Η προσέγγιση στην ημερομηνία των Διεθνών Αγώνων Μεσαιωνικής Τοξοβολίας του San Marino, υποχρεώνει τα Μέλη της Αποστολής μας που θα λάβουν μέρος σε συστηματικές Προπονήσεις προσεκτικής προετοιμασίας για να αντιμετωπίσουν, εκεί, τους καλύτερους παραδοσιακούς τοξότες του Κόσμου.


     Έτσι και σήμερα, προ της διεξαγωγής της τακτικής εβδομαδιαίας Προπονήσεώς μας στη παραδοσιακή Τοξοβολία, δύο από τα Μέλη της αποστολής μας στους Διεθνείς Αγώνες, υπό την επίβλεψη του Αρχηγού της Ομάδος, "άνοιξαν τον χορό" με την ατομική Προπόνησή τους.


     Ο Αρχηγός, ευφυέστατα, δημιούργησε και "ακροατήριο" ώστε να προσδώσει στους δύο προπονουμένους συνθήκες "θεατών" όπως και στους Αγώνες ώστε να τους βοηθήσει να υπερβούν τυχόν "εμπλοκές' κάτι που φάνηκε ότι είχε πολύ ευεργετικό αποτέλεσμα. Αν και η Προπόνηση διεξήχθη σε μακρές αποστάσεις και, μάλιστα, επί τοξοθυρίδος (!) τα αποτελέσματα ήσαν λαμπρά και η έκπληξη δεν προέκυψε από τον Σπύρο μας ο οποίος είναι άριστος Τοξότης αλλά από τον Εφιπποτοξότη Ιφικράτη ο οποίος λόγω σπουδών απουσιάζει από τις Προπονήσεις αλλά σήμερα έδειξε ότι είναι αντάξιος και των πλέον απαιτητικών προσδοκιών μιας Ομάδος που στοχεύει πολύ ψηλά. 


     Ευταξία και σιωπή μέχρι σημείου, αυτή η σιωπή να γίνει σε κάποιο σημείο ..."εκκωφαντική", ήσαν τα χαρακτηριστικά της σημερινής ομαδικής Προπονήσεώς μας στη παραδοσιακή Τοξοβολία.


     Πολλές και διάφορες οι ασκήσεις υπό την αρχηγία Βολής του Αρπάλυκου, έδειξαν ότι αυτή η Ομάδα πειθαρχεί στην ...πρόοδο!


     Στη Γραμμή Βολής εξαιρετική η συνεργασία των Συνασκηθέντων και ακόμη καλύτερα τα μεταξύ τους συναισθήματα.


     Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" η ομαδικότητα είναι, πια, τρόπος ζωής και βασικός "αναβαθμός" προόδου.


     Και αυτή η ομαδικότητα στηρίζει ένα άριστο αποτέλεσμα ακόμη κι όταν τα μάτια "κλείνουν" και η ασφάλεια και η ευρυθμία όλων βασίζεται σε ένα ένστικτο απαλλαγμένο ανταγωνισμών και θωρακισμένο με ευγένεια προθέσεων. Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" όλοι εκπαιδευόμαστε με έναν τρόπο ο οποίος, όχι μόνον δεν εκλαμβάνεται διόλου ως "δασκαλίστικος" αλλά ούτε καν ως "επαισθητός"...


     H "συγκομιδή" -και σήμερα- δεν ήταν καθόλου άσχημη και ο στόχος-..."σκατζόχοιρος" τεκμηρίωσε του λόγου το αληθές.


     Η σημερινή εκπαιδευτική ημερίδα έκλεισε με έναν "Κύκλο" στον οποίον ανεκοινώθησαν τρία ευχάριστα νέα που αφορούν στην Ομάδα. Την πρόσκλησή της να συμμετάσχει στα γυρίσματα ενός ιστορικού ντοκυμαντέρ, τον προγραμματισμό της επισκέψεώς μας από ένα παγκοσμίως καταξιωμένου Δάσκαλο ο οποίος θα μας προσφέρει ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο και από την προοπτική δημιουργίας ενός πολύ σημαντικού ουμανιστικού έργου για το οποίο το επίτιμο Μέλος μας, Καθηγητής κ. Θ. Αντίκας θα νοιώσει υπερήφανος για τους μαθητές του.


     Αυτός, όμως, ο "Κύκλος" δεν απετελείτο μόνον από "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" αλλά φιλοξένησε και το ευγενέστατο τετράποδο Dobermann ενός Συνασκουμένου, το οποίο χάρισε πολύ συγκίνηση στον Ιδρυτή της Ομάδος που υπήρξε "σκαπανέας" της και της ιδρύσεως (προ πολλών χρόνων) του "Ομίλου Κυνοφίλων Dobermann Ελλάδος", με ιδιαίτερην εκτίμηση στη φυλή αυτή.


     Ο διετής τετράποδος χάρηκε την αγάπη και τα χάδια όλων μας και έκανε τη γνωριμία των Ίππων της Κοιλάδος, υπό το διαρκές χαμόγελο και τις επιβραβεύσεις του υπερήφανου "μπαμπά" του, του οποίου τον ευγενή χαρακτήρα "κληρονόμησε"! Πολλοί νομίζουν ότι η διαγωγή των πλασμάτων καθορίζεται από τη φυλή δαιμονοποιώντας ό,τι δυσκολεύονται να εννοήσουν. Στη πραγματικότητα, όμως, ό,τι επενδύεις στη παιδαγωγική ενός πλάσματος θα εισπράξεις και η περίπτωση του διετούς Dobermann και του "μπαμπά" του Θοδωρή αποτελεί ακόμη ένα επιβεβαιωτικό τεκμήριο.


     Την Κοιλάδα και τους "παροικούντες" της τους αποχαιρετίσαμε καθείς με τον τρόπο του και η Μαρίλη με άφθονα μηλαράκια που πάντοτε φροντίζει να προσφέρει στους τετράποδους Δασκάλους μας.


     Το να καταφέρεις να απολαμβάνεις μία αγαθή και ωφέλιμη καθημερινότητα εν μέσω μιας εκτενούς αποδομήσεως των Αξιών δεν είναι απλώς επίτευγμα αλλά και λύτρωση. Κι αυτό, ασφαλώς, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" το έχουμε κατακτήσει! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.