Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 
21ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2015



     Αυτή η προπονητική ημερίδα μας έδωσε τη κορυφαία χαρά να δούμε τον Παντελή, μαθητή του Αρπάλυκου, μετά από μόλις  έ ξ ι  μαθήματα, να βγαίνει στο πρώτο τοξευτικό καλπασμό με απόλυτην ευστοχία! 


     Εφαρμόζοντας τις δικές του εκπαιδευτικές "τεχνικές" ο Αρπάλυκος κατάφερε να αναδείξει όλες τις ικανότητες του μαθητή του ώστε μετά από έναν μονοψήφιο αριθμό μαθημάτων να τον κάνει να νοιώσει τη χαρά ενός ισορροπιστικού και τοξευτικού επιτεύγματος παρά τον παράγοντα της ηλικίας, της σωματοδομής κλπ κλπ!


     "Καρδιά αγαθή", υψηλό ήθος, υψηλή ευφυία και αυτοπειθαρχία, από πλευράς του Παντελή (αυτό που θα λέγαμε "ο δικός μας Άνθρωπος"!) σε συνδυασμό με την υψηλότατη εκπαιδευτική ικανότητα κι επινοητικότητα του Αρπάλυκου, είχαν ως αποτέλεσμα την ανάδειξη του Παντελή στο προθάλαμο του Εφιπποτοξότη εν αναμονή των σχετικών εξετάσεων.


     Στο τέλος, με το γνωστό χαμόγελο όλων μας (αυτό που κάποιοι δε το θεωρούν και τόσο ..."αιμοβόρο" ώστε να μας "νομιμοποιεί" ως "πολεμιστές", σύμφωνα με την -εκ του "καναπέ"- άποψή τους...) εμείς, μεν, χαρήκαμε τη πρόοδο του Παντελή και του Αρπάλυκου καθώς και όλης της Ομάδος μας, εκείνοι δε απολαμβάνουν περισσότερο τη θαλπωρή του καναπέ τους!


     Εκτός, όμως, της προόδου του Παντελή, αυτή η προπονητική ημερίδα ήταν γεμάτη με άσκηση, μαθήματα και, ασφαλώς, πολλές προόδους όλων όσων έλαβαν μέρος, με ένα πρόγραμμα βασισμένο στον άξονα των Εφίππων Πολεμικών Τεχνών.


     Τόσο ο Αρπάλυκος, όσο και η Χαρά φρόντισαν για την Εκπαίδευση όσων "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" βρεθήκαμε αυτή την ηλιόλουστη μέρα, τη πρώτη της Ανοίξεως, στη Κοιλάδα της Ομάδος μας.


     Σήμερα, ακόμη μια μαθήτριά μας, η αγαπητή μας Μαρίλη κατάλαβε ότι εκπαιδευόμενη στις Έφιππες Πολεμικές Τέχνες ισοδυναμεί με την άσκηση σε ένα Γυμναστήριο με πολύ πιο απαιτητικές σωμασκητικές προδιαγραφές και το πλεονέκτημα της δραστηριποιήσεως όχι σε έναν κλειστό ανοξυγόνωτο χώρο αλλά μέσα σε μία πεντακάθαρη φύση!


     Πολλές και διάφορες οι ασκήσεις που εξετέλεσε με απόλυτην επιτυχία αλλά και υψηλό βαθμό καταπονήσεως η Μαρίλη αλλά και ο Ίππος της ο οποίος, ακόμη για μια φορά, δοοκιμάστηκε επιτυχώς στην εκπαιδευτική επάρκεια αλλά και ατομικήν ηρεμία, όταν δέχονταν ήρεμα να του εκτοξεύει κατά πρόσωπο η Ηλεάννα μας ένα στεφάνι από το οποίο κρέμονταν πλαστικές ταινίες, το οποίο "συνελάμβανε" εν κινήσει η Μαρίλη μας με μία βέργα, σε ανοικτό πεδίο.



     Μπορεί αυτή η άσκηση, στα μάτια ενός απλού θεατή, να φαίνεται σαν "παιγνίδι" αλλά κάθε άλλο παρά τέτοιο είναι στη πραγματικότητα αφού εξαναγκάζει τον Ιππέα να βγαίνει εκτός κέντρου ισορροπίας του "καθίσματός" του ενισχύοντας τη "μυική μνήμη" του με εμπειρία αυτοδιορθωτικών αντανακλαστικών, απολύτως απαραιτήτων για την έφιππην ισορροπία.


     Στην ίδια "φιλοσοφία" εντάσσονταν και οι υπόλοιπες ασκήσεις τις οποίες επιτυχώς εκτέλεσε η Μαρίλη με τη βοήθεια της Ηλεάννας και, βεβαίως, του υπέροχου Ίππου ο οποίος συντάσσεται πειθαρχημένα στις εκάστοτε απαιτήσεις του εκπαιδευτικού μας προγράμματος.


     Μπορεί στον εκπαιδευτικό τομέα ο Αρχηγός μας Αρπάλυκος να είναι δημιουργικότατα ευφάνταστος αλλά όχι μέχρι σημείου να θέλει να καθιερώσει και τη ...Baranta για τους μαθητές μας. Παραδοσιακή και πολύ ωραία πολεμική τέχνη (των Ούγγρων) κι αυτή, όχι όμως (...ακόμη) και για τους ¨ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ". Κάτι άλλο, στη θέση της, ετοιμάζουμε σύντομα, αλλά πάντως όχι Baranta!


      Έτσι, λίγο πριν αρχίσει η καθιερωμένη σαββατιάτικη Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας, ο Αρπάλυκος βρήκε την ευκαιρία να εμπλέξει μια μαθήτριά μας σε νέα μαχητικά μονοπάτια, μέρες που είναι και ...όλα χρειάζονται!


     Στη Γραμμή Βολής και σε μία Προπόνηση σχεδιασμένη εξ ολοκλήρου από τον Αρπάλυκο τα Τόξα πήραν "φωτιά"!


     Απόλυτη τάξη, σιωπή, αυτοσυγκέντρωση, ακριβώς όπως θα ήθελε ο ...Ακάδημος με τη γνωστή εκπαιδευτική επιβολή και απαιτητικότητα!


     Ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" με τη μεθοδικότητά του είχε εγκαίρως φροντίσει για τα κρουστικά βέλη τα οποία ήσαν απαραίτητα για τη σημερινή Προπόνηση. Στην Ομάδα που χαρακτηρίσθηκε ως η καλύτερα οργανωμένη παγκοσμίως, αυτές οι λεπτομέρειες είναι ...αναμενόμενες.


     Και στο παράξενο ...στόχο τα αποτελέσματα της προσκρούσεως των βελών στα προεπιλεγόμενα "σημεία" άρχισαν να καταγράφονται από το φακό της φωτογραφικής κάμερας.


     Ο αιφνιδιασμός του εμπροσθόβαρου αυτών των βελών βαθμιαία τέθηκε υπό ...έλεγχο και τα θετικά αποτελέσματα των τοξεύσεων πολλαπλασιάσθηκαν. Πολύ χρήσιμη εμπειρία για όσους βρέθηκαν σ΄ αυτή τη Προπόνηση διότι έτσι κατενόησαν καλύτερα τις επιπτώσεις του "σκοπεύειν ψηλά" σε συνάρτηση με την απόσταση του στόχου. 


     Πολλαπλώς ωφελημένοι οι σημερινοί συνασκηθέντες είχαν την ευκαιρία να τοξεύσουν από διάφορες στάσεις και αποστάσεις.


     Άλλωστε η  μοναδική "φιγούρα" του πολυτάλαντου Αρχηγού μας εμπνέει καταστάσεις πέρα απ΄ τα καθιερωμένα κι εδώ θα ταίριαζε ένα χαμογελαστό ...emoticon. 


     Πολλές οι παραλλαγές των στάσεων, πολλές οι παραλλαγές των ασκήσεων μας καθήλωσαν στη Γραμμή Βολής πάνω από δυόμιση ώρες χωρίς να το καταλάβουμε και χωρίς κανείς να θέλει να φύγει.


     Μέχρι και τοξευτική ...διελκυστίνδα εκτελέσαμε ("ζυγαριά") για να σταθεροποιηθούν οι σωστοί τοξευτικοί χειρισμοί κάθε Συνασκουμένου, ξεχωριστά.


     Κι όταν βράδυασε και, αναγκαστικώς, σήμανε η λήξη αυτής της προπονητικής ημερίδος, η Ομάδα βρέθηκε να τοξεύει σε μεγάλες αποστάσεις και τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" να συζητούν επιλογές συμμετοχής σε διεθνείς Αγώνες εν όψει καλοκαιριού.


     Φεύγοντας, τα αλογάκια μας ήρθαν να μας αποχαιρετίσουν στο χώρο σταθμεύσεως των οχημάτων κολλώντας, σχεδόν, τα πρόσωπά τους στα τζάμια των αυτοκινήτων που αναχωρούσαν ένα-ένα! Τι πιο όμορφο;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.