Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ROVÁSIRÁS
ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ


     Με τη ψευδαίσθηση ότι εμείς οι Έλληνες κυριαρχούμε σε όλα και ότι απέναντί μας κάποιοι "άλλοι" που τους βαφτίσαμε "βαρβάρους" υστερούν σε όλα, ο λαμπρός αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός αντικαταστάθηκε με την αμάθεια και την αλαζονεία αναξίων επιγόνων που αγνοούν ότι αυτοί που τους αποκαλούμε "βαρβάρους", απλώς, τους αδικούμε! Και η επιστήμη της Αρχαιολογίας, μια επιστήμη "ζωντανή" με παλλόμενο σφυγμό ανά το χρόνο, έρχεται να μας φωτίσει μια πλάνη, ως προς το ποια είναι η αρχαιότερη γλώσσα της Ευρώπης: η γλώσσα των Ούνων  Rovásirás.






















     Kαι αυτή η γλώσσα που αριθμεί 7.500 χρόνια δεν θεωρείται σήμερα από τους Ούγγρους ως μία "νεκρή" γλώσσα αλλά ως η εθνική τους γλώσσα η οποία επαναφέρεται σε καθημερινή χρήση, με πρώτη εφαρμογή τα επίσημα τοπωνύμια τα οποία πια γράφονται στις δημόσιες πινακίδες με Rovásirás.


     Επίσης, στη Rovásirás εκδίδονται στην Ουγγαρία ολόκληρα βιβλία αλλά και έντυπα καθημερινής χρήσεως ενώ, ακόμη, αναρτώνται και πλήρεις ιστοσελίδες ιδιωτικές, εμπορικές και δημοσίων οργανισμών με τη κυκλοφορία και πληκτρολογίων σε αυτή τη γραφή.


     Οι Λαοί που επιδιώκουν να "ζήσουν" το πρώτο που σέβονται είναι τη γλωσσική τους Παράδοση! Και η γλώσσα δεν αποτελεί αντικείμενο "εκπίπτον δια λόγους ...απλουστεύσεως"  αλλά Αξία περίβλεπτη και εθνικώς προστατευόμενη ανά τους αιώνες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.