Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

NEO MEΛΟΣ ΣΤΗΝ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"



     Ένας εξαιρετικός, καθαρόαιμος, Ίππος Westfalen, ο 14χρονος "River Dance" από χθες έγινε Μέλος της Οικογενείας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" κατόπιν ευγενούς παραχωρήσεως χρήσεως της Αθλήτριας Υπερπηδήσεως Εμποδίων Χριστίνας Χρ. Ντίκου η οποία διδάσκει σε Ιππικά Κέντρα εκτός Ελλάδος το αγαπημένο της άθλημα!

Ο "River Dance" με την Χριστίνα Χρ. Ντίκου

     Οι ιππικές επαγγελματικές υποχρεώσεις της ευγενούς παραχωρητρίας εκτός Ελλάδος της υπαγόρευσαν την σκέψη να παραχωρήσει προς χρήση τον "River Dance" στην Ομάδα μας με γνώμονα την ίδια την ευημερία του αγαπημένου της Ίππου και παρά το ότι, τουλάχιστον, δύο σοβαροί παράγοντες της Υπερπηδήσεως Εμποδίων της προσέφεραν αρκετά χρήματα ώστε να τον αγοράσουν.

Ο "River Dance" με την Χριστίνα Χρ. Ντίκου εν ...δράσει!

     Η ένταξη του 14χρονου Westfalen στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" περιποιεί ιδιαίτερη Τιμή αλλά και ευθύνη για όλους μας, εκτιμώντας ιδιαιτέρως την απόφαση της αγαπητής παραχωρητρίας κ. Χριστίνας Χρ. Ντίκου να εμπιστευθεί τον αγαπημένο της Ίππο σε "χέρια" κατάλληλα να του εξασφαλίσουν την ευημερία του και πέραν χρημάτων!   



     Έτσι, ο Ίππος "River Dance" από χθες απολαμβάνει το καταπράσινο περιβάλλον της Κοιλάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" υπό την προσωπική φροντίδα της Υπαρχηγού της Ομάδος μας Χαράς-Σαμπρίνας Πολυζοπούλου μαζύ με τους υπόλοιπους "προνομιούχους" τετράποδους του Σταύλου της Ελληνικής Έφιππης Τοξοβολίας.


     Όμως, θα ήταν χρήσιμο να αναφερθούμε "εν σμικρώ" στην συγκεκριμένη Ιπποφυλή προς ενημέρωση των επισκεπτών μας: Ο Ίππος Westfalen είναι συγγενής προς τον Hanoverian και εκτρέφεται στη περιοχή της Νοrdrhein-Westfalen, στο βορειο-δυτικό τμήμα της Γερμανίας. Στη γραμμή καταγωγής του River Dance όπως είναι καταγεγραμμένη στο ατομικό βιβλιάριο του Ίππου, εμφανίζονται αρκετοί πρόγονοι φυλής Hanoverian. Το βασικό εκτροφείο του είναι αυτό του Warendorf που αποτελεί και το επίκεντρο της Γερμανικής Ιππικής από το οποίο προέρχεται και ο River Dance, εδώ εδρεύει δε και η Γερμανική Ομοσπονδία Ιππασίας. Αυτή η περιοχή είναι φημισμένη από πολλών χρόνων για την εκτροφή του συγκεκριμένου Ίππου. Όπως είναι γνωστό, στις αρχές του 19ου αιώνος, επιβήτορες από την Ανατολική Πρωσσία διετέθησαν προς επίβαση τοπικών φορβάδων προκειμένου να βελτιώσουν τις αγέλες της περιοχής. Κατόπιν ακολούθησαν πολλοί πειραματισμοί ζευγαρωμάτων με φυλές όπως του Oldenburg, Hanoverian, Friesian, Anglo-Norman και τροχαστές, ενώ, μόλις τον 20ό αιώνα σταθεροποιήθηκε η αποκλειστικότητα της διασταυρώσεως με Hanoverian. Σημαντικά Westfalian ανεδείχθησαν σε παγκόσμιους αγώνες: (α) Ο εκτομίας Ahlerich (1971-1992), ιππευόμενος από τον Reiner Klimke, χρυσό μετάλλιο Ολυμπιακών Αγώνων 1984 και 1988 στο ομαδικό Ιππικής Δεξιοτεχνίας και χρυσό ατομικό το 1984. Ο Ίππος αυτός αγοράσθηκε σε δημοπρασία, το 1975, από το Ιπποφορβείο του Warendorf, έναντι 42.000 γερμανικών μάρκων. Ο ίδιος, ο Reiner Klimke, συνέγραψε για τον Ίππο αυτό ένα βιβλίο με τίτλο «Ahlerich von der Remonte zum Dressur-Weltmeister; ein exemplarischer Ausbildungsweg» (1984), (β) Ο εκτομίας Rembrandt (1977-2001), εκτροφής Herbert de Baey, ιππευόμενος από την Nicole Uphoff, χρυσά μετάλλια Ολυμπιακών Αγώνων ομαδικό και ατομικό Ιππικής Δεξιοτεχνίας το 1988 στη Σεούλ και το 1992 στη Βαρκελώνη και πολλά αργυρά σε άλλους διεθνείς Αγώνες, (γ) ο Fire, ιππευόμενος από τον Norbert Koof νικητής του παγκόσμιου πρωταθλήματος Υπερπηδήσεως Εμποδίων το 1982 και (δ) ο Roman, ιππευόμενος από τον Gerd Witfang, νικητής του παγκόσμιου πρωταθλήματος Υπερπηδήσεως Εμποδίων του 1978.


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είμαστε ευγνώμονες στην διακεκριμένη Αθλήτρια της Υπερπηδήσεως Εμποδίων και απόφοιτο της "Ecole nationale d'équitation et du Cadre Noir de Saumur" Χριστίνας Χρ. Ντίκου για την ανεκτίμητη παραχώρησή της η οποία δεν αποτιμάται σε οικονομικά μέτρα αλλά σε ηθική Αξία που τιμά και την ίδια αλλά και την Ομάδα μας η οποία δια της παραχωρήσεως χρήσεως καταξιώνεται ως χαίρουσα εκτιμήσεως για την "στάση" της έναντι του Ίππου από μία φίλιππο Αθλήτρια του υψηλού επιπέδου της Χριστίνας Χρ. Ντίκου!

Ο "River Dance" με την Χριστίνα Χρ. Ντίκου

     Καλή επιτυχία αγαπητή μας Χριστίνα Χρ. Ντίκου στο Ιππικό Κέντρο της Γερμανίας όπου τώρα διδάσκεις και να γνωρίζεις ότι όποτε βρεθείς στην Ελλάδα ο αγαπημένος σου "River Dance" θα σε περιμένει να σου "χλιμιντρίσει" ευτυχισμένος όπως και τότε που αγωνιζόσαστε μαζύ στις άπταιστες και νικηφόρες θεαματικές σας υπερπηδήσεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.