Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

 ANTONY KARASULAS

Το βιογραφικό του στο εξώφυλλο του πρώτου του βιβλίου, ως φοιτητής.

     Oι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» την περίοδο αυτή είχαν την χαρά να χαιρετήσουν ένα νέο Μέλος το οποίο, αφού πρωτο-έφτασε από τη μακρυνή Αυστραλία, είχε την πρωτοβουλία να μας στείλει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ενημερώνοντάς μας για την βούλησή του να ενταχθεί στην Ομάδα μας.

Καθήμενος, τρίτος από αριστερά. 

     Ομογενής, Έλληνας, γεννημένος στην Αυστραλία, με εξαιρετικές σπουδές αλλά και επιστημονική δραστηριότητα, κυρίως, διακεκριμένος Εφιπποτοξότης (με πρώτη διάκριση σε διεθνείς Αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας) και ειδικός ιστορικός ερευνητής με συγγραφικό έργο, αλλά και μάχιμος Sensei του Ιαπωνικού ξίφους, ο Συνέλληνας Αντώνης-Σταύρος Καρασούλας, είναι πια μαζύ μας στην υπηρέτηση του κοινού «τρόπου ζωής» που για μας αποτελεί η Έφιππη Τοξοβολία.

Διαξιφιζόμενος, δεξιά.  

     Με πανεπιστημιακές σπουδές Ιστορικού και Ιρανολόγου, ο Αντώνης-Σταύρος Καρασούλας εισήχθη στο «πνεύμα» της ανατολικής σκέψεως και, κυρίως, των ανατολικών πολεμικών τεχνών με υψηλές διακρίσεις, κατ’ αρχήν στο Ιαπωνικό ξίφος, ιδρύοντας και αντίστοιχη Σχολή υπό τον ανεγνωρισμένο τίτλο του ως “Sensei” (Δασκάλου).

Το εξώφυλλο του περί Εφιπποτοξοτών της Στέππας βιβλίου του.

     Σε αρκετά νεαρή ηλικία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Έφιππη Τοξοβολία ως πολεμική τέχνη και ερευνητικό αντικείμενο εστιαζόμενος στους εφιπποτοξότες της Ασιατικής στέππας, με κατάληξη την συγγραφή και έκδοση μιας ειδικής ιστορικής μελέτης υπό τον τίτλο ounted Archers of the Steppe 600BC-AD1300" την οποία εξέδωσαν με μεγάλη επιτυχία το 2004 οι στρατιωτικές εκδόσεις “OSPREY” (σειρά "Elite”).

Η σελίδα τίτλου του βιβλίου του.

     Η ως, άνω, δημοσιευθείσα ιστορική μελέτη του Αντώνη-Σταύρου Καρασούλα, πραγματικά, αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη της με την ακρίβεια και το «συμπαγές» των παρεχομένων πληροφοριών αναδεικνύοντας έναν ιδιαιτέρως σοβαρό ερευνητή εν μέσω πληθώρας ημιμαθών οι οποίοι επικαλούνται τον τίτλο για να αποκρύψουν την τραγική αμάθειά τους. Βεβαίως, ο Αντώνης-Σταύρος Καρασούλας έχει δημοσιεύσει πλήθος ιστορικών μελετών και άρθρων σχετικών με τις ανατολικές έφιππες και μη πολεμικές τέχνες.

Από την συμμετοχή του στην εξέγερση της πλατείας Ταξίμ.

     Ακτιβιστής ο ίδιος και πραγματικός πολεμιστής της ζωής (και όχι ψοφοδεές ανθρωπάριο του καναπέ), είχε τη ευκαιρία να αγωνισθεί στα πρόσφατα επεισόδια της πλατείας Ταξίμ στη Κωνσταντινούπολη και να συλληφθεί, υπακούοντας στο χρέος της υπερασπίσεως Αξιών που πρέπει να διέπουν κάθε Άνθρωπο, πράξη για την οποία τον θεωρούμε ιδιαιτέρως δικό μας Άνθρωπο!


     Κάνοντας «καθημερινότητα» ζωής την Έφιππη Τοξοβολία, ο Αντώνης-Σταύρος Καρασούλας από σήμερα είναι Μέλος των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» και θα είναι αρωγός μας στη διδασκαλία της Έφιππης Σπαθασκίας την οποία κατέχει επίσης ως εκ της επαφής του με το αντικείμενο των ανατολικών εφίππων πολεμικών τεχνών.



Συνασκούμενε Αντώνη-Σταύρο, καλωσήλθες!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.