Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕ ΤΑ ΒΕΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ!
 
 
 
     Μπορεί να είναι άπτερος αλλά πετάει και, μάλιστα, μεταφέρει στη ράχη του Εφιπποτοξότες που, πλέον, πετάνε, με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει για "κοινούς θνητούς"!
 
 
 
     Πράγματι αυτός ο Ίππος ο οποίος είναι και ο βασικός Ίππος Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" είναι ο Πήγασος που τον λένε ..."Ποσειδώνα"! Ένας ψυχρόαιμος, βαρύς, "αμαξάς" με όλη τη σοφία, την ασφάλεια και την σταθερότητά του για μαθητές, ο οποίος, όμως, μετατρέπεται στο λεπτό σε ...θερμόαιμο "turbo" όταν αντιληφθεί ότι αρχίζει η Έφιππη Τοξοβολία!
 
 
     Κι αυτή τη βδομάδα που οι καιρικές συνθήκες ήσαν κατακλυσμιαίες με αποτέλεσμα να ακυρωθούν και οι εξετάσεις για την ανάδειξη νέων Εφιπποτοξοτών στη ράχη αυτού του χαρισματικού Ίππου μαθητές, αρχάριοι και προχωρημένοι κατάφεραν να ανεβούν ακόμα κάμποσα "σκαλοπάτια" ικανότητος, με αρκετά μαθήματα και Προπονήσεις υπό την διεύθυνση της Εκπαιδεύτριάς μας Χαράς Πολυζοπούλου.
 
 
     Παρά τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που διήρκεσαν συνεχώς επί εικοσιτετράωρα τούτη την εβδομάδα, η ιππική δραστηριότητα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δεν διεκόπη ούτε για μια στιγμή. Απλώς μετεφέρθη εκτός Ιππευτηρίου και θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα μαθήματα υπήρξαν περισσότερα από ποτέ. Άλλωστε, η Χαρά μπορεί να διεκπεραιώνει με απόλυτην ασφάλεια τις απαιτήσεις των μαθητών της ανεξαρτήτως καιρού χάρη στη τεράστια, πια, εμπειρία της και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" δε διακόπτουν ποτέ την πρόοδό τους, ιππεύοντας ασταμάτητα.
 
 
     Έμφαση, λοιπόν, την εβδομάδα αυτή δόθηκε στις εξωτερικές περιιππεύσεις οι οποίες και αποτελούν πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό τομέα για μία Ομάδα σαν τη δική μας!
 
 
     Όλοι οι αρχάριοι βίωσαν μοναδικές εμπειρίες και ανέπτυξαν τις ιππικές ικανότητές τους "οργώνοντας" τη γύρω περιοχή, ακολουθώντας δρομολόγια προοδευτικής δυσκολίας ώστε μετά από κάθε μάθημα να αφιππεύουν καλύτεροι Ιππείς και, κυρίως, καλύτεροι φίλιπποι.
 
 
     Μέσα στο στίβο τα παιδιά μας βελτίωσαν τις υπερπηδητικές ικανότητές τους, κατανοώντας ακόμη καλύτερα την τεχνική ενός άλματος με εντυπωσιακές προόδους.
 
 
     Ακόμη και οι εντελώς αρχάριοι μαθητές μας ασκούνται συνεχώς και στα άλματα αφού αυτά περιλαμβάνονται στη κύρια εκπαιδευτική ύλη του Εφιπποτοξότη, επιβεβαιώνοντας ότι η Έφιππη Τοξοβολία αρχίζει από "εκεί" όπου οι άλλοι τελειώνουν και, μάλιστα, ιππεύοντας ανεπίσακτους και ανενστόμιστους Ίππους!
 
 
     Όμως, η σημερινή Κυριακή υπήρξε η "μέρα" της Χαράς, του Πάρη και του Αντώνη, οι οποίοι προπονούμενοι στην Έφιππη Τοξοβολία σε ορεινές διαδρομές κατάφεραν να επιτύχουν την καλύτερη "σχέση" τους με τον Ίππο, βελτιώνοντας ραγδαία την τεχνική τους.
 
 
 
     Επικοινωνώντας άριστα με τον Ίππο τους και οι τρεις απέδωσαν εξαιρετικά στις καλπαστικές εξόδους τους, δίνοντας στο ευφυές τετράποδό μας να καταλάβει επακριβώς τις απαιτήσεις της κάθε στιγμής σαν να το ήλεγχαν μέσα από τις ρυθμίσεις κάποιου αόρατου "διακόπτη", χωρίς προδιαγεγραμμένες και καθορισμένες με σχοινί διαδρομές στη προβλεπόμενη τοξευτική ευθεία μέσα στο απέραντο και άναρχο φυσικό περιβάλλον! Και αυτό το λεπτό σημείο αποτελεί την "καρδιά" της Έφιππης Τοξοβολίας, μια "καρδιά" που σήμερα "χτύπησε" πολύ χαρούμενα για τους τρεις Εφιπποτοξότες μας, ανεβάζοντάς τους ακόμη ένα "σκαλί" στην υπέροχη πολεμική μας τέχνη.
 
 
     Μια γεμάτη από δραστηριότητες εβδομάδα για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ", έκλεισε με μια εξίσου γεμάτη Κυριακή, την τελευταία Κυριακή του 2013!
 
 
     Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", ευχόμαστε στα Μέλη μας μια ...καλπαστική εφιπποτοξοτική Νέα Χρονιά, επάνω στα αγαπημένα μας τετράποδα, με τα Τόξα στο χέρι και τα βέλη των προσδοκιών μας στους στόχους μας!  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.