Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

     ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
 
 
     Η Ιππική δεν διδάσκεται ...διαδικτυακώς και, δη, άνευ ...Ίππου! Ως εκ τούτου είναι δεδομένο ότι ένα Ιστολόγιο δεν προορίζεται να εξαντλήσει μιαν ιππική διδασκαλία αλλά, το πολύ, να ιδεάσει περί του περιεχομένου της. Υπ΄ αυτή την προϋπόθεση θα θέλαμε να αναφερθούμε στις επιτυχείς ασκήσεις τις οποίες εφαρμόζει η Εκπαιδεύτρια των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Χαρά Πολυζοπούλου προκειμένου να αποκαταστήσει την φυσιολογία, ψυχολογικώς, ταλαιπωρημένων ή και ελαττωματικών Ίππων.
 
 
 
     Ακολουθώντας το "σκεπτικό" της Φυσικής Ιππικής, η Χαρά εφαρμόζει με επιτυχία, πλέον, όσα προβλέπονται για την θεραπεία φοβιών από τις οποίες μπορούν να πάσχουν οι Ίπποι.
 
 
     Θεραπεύοντας ή και απλώς ενισχύοντας την ψυχολογία των Ίππων που αναλαμβάνει η Χαρά, δεν αρκείται στην ωφέλεια αυτών και μόνον των Ίππων αλλά συνδυάζει τις εκτελούμενες ασκήσεις και με την μετάδοση της ορθής εκτελέσεώς τους στους μαθητές μας.
 
 
      Η εκπαιδευτική τακτική που εφαρμόζει η Χαρά χαρακτηρίζεται από μία πολλαπλή διαδραστικότητα ώστε, μετά από κάθε μάθημα, να προκύπτουν τρεις ωφελημένοι, ο Ίππος, ο Άνθρωπος-μαθητής και ο ίδιος ο Εκπαιδευτής ο οποίος ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να επαληθεύει την εκπαιδευτική του επάρκεια.
 
 
     Η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αισθάνεται ιδιαίτερη περηφάνεια για το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαιδεύσεως στους μαθητές της, καταφέρνοντας να μεταδίδει γνώση μοναδική για τα δεδομένα της χώρας μας. Ίσως διότι οι Έλληνες μπορούμε τα ...καλύτερα!
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.