Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ
ΜΙΑ ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ
 
 
 
     Στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" οι μαθητές μας δεν εκπαιδεύονται με σκοπό να γίνουν, απλώς, ικανοί Εφιπποτοξότες αλλά προορίζονται για το επίπεδο του Εκπαιδευτή ώστε, καθένας ξεχωριστά, να μπορεί να μυήσει νέους μαθητές στη χαρά της Έφιππης Τοξοβολίας. Έτσι, όταν κάποιος από τους μαθητές μας δείξει ιδιαίτερες ικανότητες και αυτοπειθαρχία στις υψηλές απαιτήσεις της Έφιππης Τοξοβολίας, αμέσως, προωθείται για το επίπεδο του Εκπαιδευτή ασχέτως ενεστώτος επιπέδου.
 
 
     Δύο μαθήτριες της Χαράς φαίνεται ότι κρίθηκαν από την ίδια ως προοριζόμενες για μέλλουσες Εκπαιδεύτριες και ήδη η Χαρά φάνηκε να τις προετοιμάζει πολύ μεθοδικά!
 
 
     Έμφαση στην προετοιμασία αυτή δίδεται, όπως είναι ευνόητο, στην Ιππική και μάλιστα σε απολύτως φυσικό περιβάλλον εκτός Ιππευτηρίου με πολύωρες καλπαστικές περιϊππεύσεις σε ορεινό έδαφος και δυναμικές ασκήσεις πολεμικού Ιππηλασίου επίσης σε φυσικό τερέν.
 
 
     Ευτυχώς στη "γειτονιά" του Ομίλου μας και σε πολύ κοντινή απόσταση, ένα ολότελα φυσικό ορεινό περιβάλλον "ανοίγεται" σε ακτίνα 360 μοιρών για να μας κάνει να εκτιμούμε ολοένα και περισσότερο την περιοχή στην οποία αποφασίσαμε να ασκούμεθα και να προπονούμεθα καθημερινώς.
 
 
     Σήμερα, λοιπόν, από ενωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, οι δύο αγαπημένες Χριστίνες μας συνεργάστηκαν μεταξύ τους υπό την καθοδήγηση της Χαράς και τη βοήθεια του Ιφικράτους μας σε ασκήσεις Ιππηλασίου.
 

 
     Με εικονική Εκπαιδεύτρια τη μία Χριστίνα και μαθήτριά της την ...άλλη Χριστίνα ένα ωραιότατο διαδραστικό μάθημα έγινε μέσα στη καταπληκτική πευκόφυτη δασική περιοχή που μας φιλοξενεί.
 
 
     Σκοπός ήταν, κυρίως, η διαμόρφωση εκπαιδευτικής σχέσεως μεταξύ των δύο μελλουσών Εκπαιδευτριών, η αίσθηση της διδασκαλικής διαδικασίας, του συντονισμού ενός τόσο εξειδικευμένου μαθήματος όπως της Έφιππης Τοξοβολίας και η διαχείριση των τεραστίων δυσκολιών εκπαιδεύσεως στις έφιππες πολεμικές τέχνες.
 
 
     Η έφιππη Χριστίνα με τις επιδόσεις της κατά την διάρκεια αυτού του μαθήματος επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού μας προγράμματος και την χαρήκαμε σε χειρισμούς ιδιαίτερης ακριβείας.
 
 
 
     Όπως πάντα από την έναρξη των δραστηριοτήτων της Ομάδος μας όλα πήγαν εξαίσια, χωρίς κανένα απρόοπτο παρά την δυσκολία των ασκήσεων και ιδιαιτέρως των καλπαστικών επάνω σε μία φυσική και πετρώδη επιφάνεια εδάφους. Και, ασφαλώς, σε αυτό βοήθησε με την ατομική συμβολή του και ο αγαπημένος μας Ιφικράτης ο οποίος, υπείκων στο πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοβοηθείας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" υπήρξε ο "φύλακας άγγελος" αλλά και "υπηρέτης" των τριών Αμαζόνων που απόλαυσαν το μάθημά τους απερίσπαστες από ...εργατικά χέρια!
 
 
     Η συνέχεια δόθηκε στο Ιππευτήριο όπου ο Ιφικράτης μας ανέλαβε να εκπαιδεύσει τον νεαρό επιβήτορα Βασραντάρα σε καλύτερη σχέση με τον Άνθρωπο και σε πλέον ευάγωγη ίππευση, κάτι που τα κατάφερα άψογα!
 
 
 
     Και, βεβαίως, ανάμεσα σε τρεις δυναμικές και ...ασυγκράτητες Αμαζόνες, αλλά και ένα βαρβάτο Ίππο τον οποίο εκπαίδευσε, ο βοηθός Εκπαιδευτής Ιφικράτης ήταν εύλογο, μετά ταύτα, να καταφύγει σε ...βαθείς αναστεναγμούς και ...ολίγη γιόγκα για να συνέλθει!     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.