Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΜΕ ΦΕΙΔΩ, ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ... 
 
 



αίνεται ότι οι ήχοι των ανθρωποκατασκεύαστων φθόγγων,  μέσα στη Φύση ακολουθούν τους νόμους της αφθαρσίας της ύλης και ταξιδεύουν μέσα στον απέραντο χωροχρόνο σαν καταραμένοι φυγάδες που δε τους καταδέχεται καμιά πατρίδα. Το μόνο σίγουρο είναι πως σε κάποια στιγμή η τεχνολογική ανέλιξη του διαστροφικού ανθρώπου θα βρει τρόπο να τους "ξαναμαζέψει" κάτι σαν με ένα διαχρονικό μαγνητόφωνο, για να αναπαραχθεί η ανθρώπινη βλακεία εκατομμυρίων χρόνων. 


     Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να ξαναδώσουμε στους φθόγγους μας όλην εκείνη την ποιότητα του "άνω θρώσκοντος" ελλόγου, ώστε να μη ζούμε με τους φόβους  εκείνου του αμετροεπή που περιμένει καρτερικά το "ξεγύμνωμά" του μετά την περισυλλογή της ασυλλόγιστης εκφοράς του λόγου του. Κι ας σεβαστούμε το ασύλληπτο μεγαλείο του τίτλου "Δάσκαλος" αποφεύγοντας να τον "ξοδεύουμε" αλόγιστα.
 
 
     Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ήταν φυσικό να έχει Ιδρυτή αλλά όχι απαραίτητο στο πρόσωπό του να συμπίπτει και ο "Δάσκαλος"! Κι αν κάτι μάθαμε πρώτα απ΄ όλα τα άλλα σ' αυτή την Ομάδα  ήταν να επιλέγουμε πάντοτε τους καλύτερους Δασκάλους του εφιπποτοξοτικού αντικειμένου ώστε η "πυξίδα" μας να μας δείχνει τη σωστή εκπαιδευτική "διόπτευση", απελευθερωμένοι από την κατάρα του "εγώ" και την κενή επίδειξη.
 
 
     Οι μακρυνοί μας Δάσκαλοι είναι τα μόνα πρόσωπα που η Ομάδα μας αναγνωρίζει ως χειραγωγούς μας στο εφιπποτοξοτικό αντικείμενο και όχι μόνον... Πίσω απ΄ αυτό, ο μεγάλες Αξίες (για τις οποίες έκανε μνεία ο Ούγγρος Δάσκαλός μας σε μήνυμα που κάποτε μας έστειλε) μας αποκαλύπτονται μέσω του παραδείγματος και της διδασκαλίας εκείνων που μας "ρυταγωγούν" τόσο στο στίβο της μαθήσεως όσο και στο πεδίο της Μάχης!
 
 
     Αυτό το κείμενο γράφτηκε για τον Μάνο ο οποίος μου έστειλε χθες ένα μήνυμα,
τον Γεώργιο, την Χαρά και αρκετούς άλλους που νομίζουν ότι αυτή η Ομάδα έχει Δάσκαλο "άλλον"
από εκείνους που βρίσκονται στο Καποσμέρο, στη Καμακούρα και στη Χούφσγκουλ.
Ο τίτλος του "Δασκάλου" πρέπει να χρησιμοποιείται τόσο φειδωλά
όσο ψηλές πρέπει να είναι οι προσδοκίες μας για γνώση.  
Αριστοτέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.