Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
 
 
     Ενώ η κοινωνική χωματερή των γραικύλων αναπτύσσει την παραγωγή εμφυλιακού μίσους και μιζέριας, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" συνεχίζουμε την παραγωγή Πολιτισμού με την ανάπτυξη του Μουσείου και της Βιβλιοθήκης μας. Έτσι, όχι μόνον καταφέραμε να αποκτήσουμε αλλά και να ταυτοποιήσουμε ένα σπουδαίο αντικείμενο που σχετίζεται με την κεντρο-Ευρωπαϊκή Ιππασία και το οποίο υπενθυμίζει μια σπουδαία Ιππική Σχολή η οποία ανέδειξε μεγάλους Αθλητές και πρωταθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου του 1936. 
 
 
     Πρόκειται για ένα χρονόμετρο μάρκας "Breitling" το οποίο ανήκε στον εξοπλισμό της Ιππικής Σχολής των SS του προαστίου Riem του Μονάχου και το οποίο ενδιαφέρθηκε να αποκτήσει για το εταιρικό της Μουσείο η ομότιτλη, ελβετική, εταιρεία κατασκευής χρονογράφων, αλλά το συγκεκριμένο αντικείμενο θα παραμείνει στις προθήκες του Μουσείου της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" υπενθυμίζοντας στους επισκέπτες του μία από τις "Μέκκες" της ευρωπαϊκής Ιππικής η οποία κατεστράφη από τους νέο-βαρβάρους εισβολείς της γηραιάς ηπείρου!     
 
 
 
     Καταφέραμε επίσης να εμπλουτίσουμε και τη Βιβλιοθήκη μας συντηρώντας ένα ογκώδες ιππιατρικό εγχειρίδιο το οποίο βρήκαμε στα ...σκουπίδια της οδού Ιπποκράτους, του κέντρου των Αθηνών. Οι γραικύλοι δεν καταστρέφουν μόνον τον Πολιτισμό αλλά τον πετούν και στα πεζοδρόμια... κι ευτυχώς που εξακολουθούμε να υπάρχουμε οι Έλληνες για να τον διασώζουμε!
 
 
 
     Ο ογκωδέστατος, αυτός, τόμος των ...2134 σελίδων (!) μετά από επιστημονική συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών του, βιβλιοδέθηκε με δέρμα και εντάχθηκε στη Βιβλιοθήκη της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" ώστε να μπορεί να φωτίσει με ακόμη περισσότερη γνώση για την υγεία του Ίππου, τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ"! 
 
 
     Ανεξαρτήτως της περιρρέουσας παρακμής, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" συνεχίζουμε να παράγουμε Πολιτισμό μέσα από την καθημερινή μας ομαδική προσπάθεια για νου υγιή σε σώμα υγιές και είμαστε περήφανοι που χωρίς καμία εξωτερική "βοήθεια" τα καταφέρνουμε, ανεπηρέαστοι!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.