Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΦΕΡΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ, ΚΑΤΩ!
 
 
    Κάποιοι ...στοιχημάτισαν ότι οι τρεις αρχάριοι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" με "αστεία" εμπειρία (ο Αρπάλυκος δύο χρόνων, η Χαρά ενός έτους και ο Πάρης μόλις ...έξι μηνών!) μεταβαίνοντας για πρώτη φορά σε διεθνείς Αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας, από τους πιο δύσκολους στο Κόσμο, έχοντας να συναγωνισθούν τους κορυφαίους, εμπειρότατους, Εφιπποτοξότες από 16 χώρες με την Έφιππη Τοξοβολία ως εθνική τους Παράδοση, έχοντας να καλπάσουν και να τοξεύσουν πάνω από ξένους και τους πιο γρήγορους Ίππους του Κόσμου, στη πιο δύσκολη "πίστα" και στις πιο δύσκολες αγωνιστικές διαδρομές, επιεικώς, δε θα μπορούσαν να σταθούν πάνω στα ...ιπτάμενα άτια! 
 
 
     Δυστυχώς για όσους στοιχημάτισαν, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" όχι μόνον στάθηκαν άνετα πάνω στα "απογειωμένα" άτια τους αλλά και κατάφεραν να κατακτήσουν την 14η θέση ανάμεσα στους 49 αγωνιζομένους σε αγωνιστική διαδρομή! Έτσι, ο τίτλος αυτής της αναρτήσεως αλλά και η πρώτη φωτογραφία δε θα μπορούσαν να εκφράσουν καλύτερα αυτό που οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" καταφέραμε τον προηγούμενο μήνα στη Τουρκία, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά την Πατρίδα μας σε διεθνή Αγώνα Έφιππης Τοξοβολίας!
 
 
     Λεπτομέρειες για τον συγκεκριμένο διεθνή Αγώνα στον οποίο οι "πρωτόπειροι" Έλληνες Εφιπποτοξότες εξέπληξαν τους πάντες και έλαβαν τα συγχαρητήρια όλων, θα δημοσιευθούν σύντομα με πλήρες φωτογραφικό υλικό.
 
 
     Ωστόσο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι, εκτός της χαράς της κατακτήσεως μιας αξιοπρεπέστατης θέσεως στη γενική κατάταξη, με την συμμετοχή μας σε αυτούς τους Αγώνες επιβεβαιώσαμε την ορθότητα της εκπαιδεύσεώς μας και την δικαίωση των προσδοκιών μας να εξελιχθούμε σε πραγματικούς αγωνιστές μιας σπουδαίας αρχέγονης πολεμικής τέχνης!
 
 
     Άλλωστε, εμείς ποτέ δεν αρκεστήκαμε σε ...αμπελοφιλοσοφίες και αμφιλεγόμενες φωτογραφίσεις "studio", αλλά επενδύσαμε την ίδια τη ...καρδιά μας στην επίπονη εφιπποτοξοτική ουσιαστική εκπαίδευση που σμιλεύει ψυχές και κάνει τον σύγχρονο "παραιτημένο" Άνθρωπο να ξαναβρεί την χαμένη μαχητικότητά του!
 
 
     Έτσι στη σημερινή ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας οι πρώτες τρεις βολές όλων των Συνασκουμένων ήσαν τιμητικές για τον Αρπάλυκο, τη Χαρά και τον Πάρη που έκαναν υπερήφανους τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα η οποία, για πρώτη φορά στην ιστορία της, εκπροσωπήθηκε σε Αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας η οποία, πέραν της ιστορικής "καταγωγής" της, θεωρείται από την 'Unesco' ως παγκόσμιο πολιτισμικό αγαθό!
 

 
     Στη σημερινή γραμμή βολής της ομαδικής Προπονήσεώς μας στην Παραδοσιακή Τοξοβολία, δεν πρόλαβαν να σταθούν δύο αγαπημένοι Εφιπποτοξότες οι οποίοι, όπως μας ενημέρωσαν μετά την καθυστερημένη άφιξή τους στο προπονητικό πεδίο, συναντώντας στο δρόμο τους ένα κοπάδι ...αιγοπροβάτων, βοήθησαν στον επιτυχή ...τοκετό μιας κατσίκας! Συμβολικό το γεγονός μιας και οι πρόσφατοι Αγώνες στους οποίους συμμετάσχαμε υπήρξαν ο ...τοκετός μιας διεθνούς πιστοποιήσεως για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" ότι "βαδίζουμε στο καλύτερο δρόμο"!
 
 
     Με ιδιαίτερη τάξη και πειθαρχία σ'  ετούτη την ομαδική Προπόνηση, μόνον οι ομοβροντίες των βολών τάραζαν την ηρεμία του δάσους. Κι όσο κι αν μακρύτερα από το προπονητικό μας πεδίο η κόλαση ενός κοινωνικού αναβρασμού διέλυε τα πάντα, εδώ, σ΄αυτό το καταπράσινο τοπίο, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" τιμήσαμε τους τρεις Εφιπποτοξότες μας που ήσαν ανάμεσά μας!
 
 
     Σήμερα καλωσορίσαμε ακόμη ένα νέο Μέλος στην Ομάδα μας, την αγαπητή μας Δήμητρα η οποία όχι μόνον χαρακτηρίζεται από την έντονη αγάπη της προς τον Ίππο αλλά και τα κατάφερε στο πρώτο μάθημά της με την ...καθιερωμένη, πια, επιτυχία όλων των μαθητών της Σχολής μας! Χαρά + "Ποσειδώνας" αποδεικνύονται ο καλύτερος εκπαιδευτικός συνδυασμός στην Ιππική Τέχνη, μετά τον κορυφαίο μας Αρπάλυκο ο οποίος αφήνει ένα ισχυρό "στίγμα πορείας" στους διαδόχους του Εκπαιδευτές!  
 
 
     Αλλά και ο Αρπάλυκος δεν αποσύρεται από την εκπαιδευτική "πρώτη γραμμή" του Σχολείου μας! Έτσι, σήμερα ασχολήθηκε με την εκπαίδευση της ευτυχούς μικρής Μύρινας η οποία βελτίωσε τις ήδη προχωρημένες επιδόσεις της, ιππεύοντας το ένα από τα Ιππάρια της Σχολής μας.
 
 
     Το καταληκτικό αποτέλεσμα στο μάθημα της Μύρινας ήταν μία τόξευση υπό άριστες συνθήκες, αυτό που επιδιώκουμε πάντοτε, δίνοντας την ευκαιρία στο μαθητή μας να ανακαλύψει και πάλι τη ψυχική γενναιότητά του, αυτή που προσπαθούν να του αφαιρέσουν ώστε να παραμένει "υποχείριος"! Και στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" ο ηρωϊκός τρόπος ζωής, ο μόνος ενάρετος, αποτελεί τον καθημερινό μας "κανόνα"! 
 
 
     Όμως, ακόμη ένας νέος μαθητής της Σχολής μας, ο Ηλίας, απέδειξε την αποτελεσματικότητα του πρώτου μαθήματος εξωτερικής ιππεύσεως υπό την διδασκαλία της Χαράς! Το άψογο "κάθισμά" του και οι εξαιρετικοί χειρισμοί του αποδεικνύουν του λόγου το αληθές!
 
 
     Τέλος, ακόμη μία νέα μαθήτρια της Σχολής μας, η Φοίβη μας, απέδειξε κι αυτή τα όσα παραπάνω "πιστοποίησε" με τις επιδόσεις του και ο Ηλίας, απολαμβάνοντας ένα μάθημα εξωτερικής ιππεύσεως στους λόφους του Υμηττού!
 
 
     Περισσότεροι από 400 Εφιπποτοξότες, με παραρτήματα ακόμη και εκτός μητροπολιτικής Χώρας, δύο διεθνείς πρώτες διακρίσεις, πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες, αμέτρητες παρουσιάσεις σε πολλά μέσα ενημερώσεως Ελληνικά αλλά και διαφόρων ξένων χωρών, αλλά κυρίως, μια σφύζουσα καθημερινή εκπαιδευτική δραστηριότητα με πολύ ιδρώτα και μόχθο στο Ιππευτήριο και στο πεδίο της Παραδοσιακής Τοξοβολίας, δικαιώνουν τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" οι οποίοι εισήγαγαν την Έφιππη Τοξοβολία αλλά και την Παραδοσιακή Τοξοβολία στην Ελλάδα, ως την μεγαλύτερη σε μέγεθος αλλά και σε προσδοκίες Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας, παγκοσμίως.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.