Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ: ΜΠΑΛΛΟΝΙΑ
 
 
     Ο Θησέας, ένας πρώην ιπποδρομιακός Ίππος, αφήνοντας πίσω του τη στρεσαριστική "εμπειρία" των ιπποδρομιακών αγώνων και περνώντας στην ευθύνη του νέου του Ιππαγωγού θα έπρεπε να προσαρμοσθεί στα νέα του "καθήκοντα" ξεπερνώντας εντάσεις, φοβίες και νευρικότητες.
 
 
     Έτσι, σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας είδαμε τον Θησέα να εμπιστεύεται το νέο του ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον και να ηρεμεί αρκετά ώστε να είναι ασφαλής για τον νέο του Ιππαγωγό.
 
 
     Είδαμε, πως το άλλοτε ιπποδρομιακό τετράποδο με τη βοήθεια της μπάλλας ξεπέρασε το στρες του με ήπιες κινητικές συμπεριφορές και νέα ενδιαφέροντα.
 
 
     Παρακολουθήσαμε τον Θησέα να αποδέχεται τις πρωτοβουλίες του Ιππαγωγού του και να τον εμπιστεύεται ανενδοιάστως.
 
 
     Ο Θησέας, πλέον, σε τίποτε δε θυμίζει έναν Ίππο ο οποίος αγωνιούσε μέχρι να δει τις "πόρτες" του κουτιού εκκινήσεως να ανοίγουν για να ξεχυθεί προς τη γραμμή τερματισμού κάθιδρως από την αγωνία του ιπποδρομικού στρεσαρίσματος.
 
 
     Τώρα, ήρθε η σειρά των ...μπαλλονιών για να εμπεδώσει ακόμη βαθύτερα την εμπιστοσύνη του προς το ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον, για να γίνει ακόμη πιο πολύ συνεργάσιμος με τον νέο Ιππαγωγό του. Η Χαρά θα φουσκώσει μπαλλόνια και θα τα κρεμάσει στο χαλινό του Θησέως με κορδέλες ώστε αυτά να αιωρούνται γύρω από το κεφάλι του σε όλες τις υπόλοιπες κινητικές φάσεις οι οποίες θα εκτελούνται και στους τρεις βηματισμούς με ρυταγώγηση.
 

     Καθώς εκτελούνται οι ρυταγωγικοί βηματισμοί, η Χαρά θα σπάει ένα-ένα τα μπαλλόνια κατά την στιγμή που ο Ίππος είναι συγκεντρωμένος στην κίνησή του πλάι στον Ιππαγωγό του εξοικειούμενος με το αιφνιδιαστικό ήχο αλλά και την αίσθηση της εξαφανίσεως ενός αντικειμένου το οποίο μόλις υπήρχε στην όρασή του. Ήχος, εξαφάνιση, ξάφνιασμα, αμετάβλητος βηματισμός, ανυπαρξία αρνητικής αντιδράσεως και ο Θησέας ανεβαίνει ακόμη ένα "σκαλοπάτι" ηρεμίας και προσαρμοστικότητος πλάι στον Άνθρωπο!
 

 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.