Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΡΥΜΟΥΛΚΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

 

     Είναι γνωστό ότι η Έφιππη Τοξοβολία απετέλεσε την πρώτη εφαρμογή του βασικού δόγματος πολέμου "Πυρ και Κίνηση". Και είναι, επίσης, γνωστό ότι οι "Έλληνες Κένταυροι" δε βυθίζονται σε ...καναπέδες αλλά, καθημερινώς, απολαμβάνουν συνθήκες πολέμου, κάτι που σημαίνει δύο αντιπάλους και τους δύο σε κίνηση! Έτσι, τώρα που η Ομάδα μας διαθέτει, πια, τα δικά της υπέροχα άτια, είμαστε έτοιμοι και για ...ρυμουλκούμενο στόχο!


     Εξαιρετική προσομοιωτική άσκηση, ο ρυμουλκούμενος στόχος αναπαριστά τους δύο εμπλεκόμενους αντιπάλους, τον επιτιθέμενο και τον αμυνόμενο σε μία αναμέτρηση επί ανοικτού εδάφους. Κατάσταση πολύ γνώριμη σε διάφορες ιστορικές αναμετρήσεις, είναι πλέον εφικτή και για τους 'Έλληνες Κενταύρους" βοηθώντας τους να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο και στη Παραδοσιακή Τοξοβολία!


     Σήμερα προετοιμάσαμε τον "Ποσειδώνα"! Η Χαρά τον κάλπασε με ένα σχοινάκι, απλώς, δεμένο σφιχτά στην ουρά, κατόπιν με ένα πλαστικό φύλλο δεμένο πάνω στο σχοινάκι και, μετά, με ένα χοντρό αφρολέξ μεγέθους ενός τετραγωνικού το οποίο απογειώνονταν σηκώνοντας σκόνη, κάθε που ο "Ποσειδώνας" ανέπτυσσε τόν καλπασμό του!


     Τέλος, μαζύ σε όλα τα παραπάνω προστέθηκε και η εκτόξευση ιπτάμενων στόχων για την εξάσκηση της ...Αμαζόνας μας ώστε, Ίππος και Ιππέας να ωφεληθούν πολλαπλώς ασκούμενοι σε ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες ισορροπίας και αντιδράσεων. Και η συμπεριφορά του "Ποσειδώνος" άψογη, όπως πρέπει για πολεμικό Ίππο των "Ελλήνων Κενταύρων"!




     Eκτός, όμως από τον "Ποσειδώνα" και ο "Όλι" πέρασε επιτυχώς τις δικές του "εξετάσεις" ...δοκιμασίας νεύρων ιππευόμενος από τον Αρπάλυκο και τον νεαρό Εφιπποτοξότη Γεώργιο. Ο "Όλι", ένα ήδη εξαιρετικό πλάσμα "δεδιδαγμένο" από τον Αρπάλυκο δεν παύει να είναι ένα νεαρό άτι με ισχυρό και αιματώδες ταμπεραμέντο, με αποτέλεσμα να απαιτεί ακόμη πιο προσεκτική εισαγωγική διαδικασία στην "ατραπό" της ηρεμίας κάτι που ακολουθήσαμε σήμερα.




     Με ένα συντονισμό που μόνο στους "Έλληνες Κενταύρους" παρατηρείται, ο "Όλι" δεν βράδυνε να πατήσει με αδιαφορία το πλαστικό φύλλο που, επίτηδες τοποθετήθηκε στην επίπεδη διαδρομή του και να επικεντρωθεί στη βαδιστική διαδικασία, ρυταγωγούμενος από τον Αρπάλυκο και τον Γεώργιο. Ηρεμία, καλή διάθεση, αγάπη και χαμόγελο (που κάνει τους άλλους να ανησυχούν ή και να ...παραληρούν!) και ο "Όλι" ...απογείωσε σε καλπασμό το πλαστικό φύλλο που στερεώθηκε, πια, με σπάγγο στην ουρά του! Ω! ναι, ...παίζουμε και ...παίζοντας διαμορφώνουμε άφοβους, μαχητικούς, χαρακτήρες! Η ζωή είναι μία πάρα πολύ διασκεδαστική υπόθεση για να την αφήνουμε να ...γκριζάρει τη καθημερινότητά μας! 


     Κατόπιν, για τον "Όλι", ήρθε η στιγμή της ...χαμηλής πτήσεως κατά την οποία δεν απογειώθηκε μόνον ο ίδιος αλλά και ο ...ρυμουλκούμενος στόχος μέσα σε έναν ανεμοστρόβιλο σκόνης. Η θυελλώδης "ατμόσφαιρα" με την καλπαστική ταχύτητα με την οποία ο Αρπάλυκος ξέρει να "σπάει χρονόμετρα" αλλά όχι και ...Ίππους (οι οποίοι παραμένουν υγιείς, χαρούμενοι κι ευτυχείς στα χέρια του) καθόλου δεν εμπόδισε τον "Όλι" να παραμείνει συγκεντρωμένος και άνετος στην αποστολή του.




     Η Ομάδα μας θα μπορούσε να είναι μία πετυχημένη ...ορχήστρα εάν δεν ήταν μία Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας! Τα πάντα ολοκληρώνονται σε μια δυναμική, θορυβώδη ...σιωπή, με ανεπαίσθητα νεύματα για να ολοκληρωθούν σε μία πλήρη αρμονία. Σε ελάχιστο χρόνο μικρότερο της μιας ...ημέρας, δύο Ίπποι και τρεις Ιππείς προόδευσαν κατά ένα ιππικό επίπεδο του οποίου την χρησιμότητα, την δυσκολία και την αξία αντιλαμβάνονται μόνον οι "κοινωνοί" της Ιππικής (κι ας μας συγχωρήσουν τα ...λούτρινα γατάκια που τα βγάλαμε να φάνε στην αυλή). Χωρίς εντάσεις, ανταγωνισμούς και αντιθέσεις, χαρήκαμε ακόμη μια προπονητική ημέρα με ασφάλεια και πληρότητα ιππικής ωφελείας. 



     οινός παρονομαστής", εφεξής, σε όλες τις Προπονήσεις μας τα στοιχεία του πυρός (τόξευση) και της κινήσεως (καλπασμός), που βελτιστοποιούν τον Εφιπποτοξότη αλλά και τον, απλό, παραδοσιακό Τοξότη! Γιατί, οι "Έλληνες Κένταυροι" χαιρόμαστε τη κάθε στιγμή στην εκπαίδευσή μας κάνοντας πράξη εκείνα που άλλοι, απλώς, φαντασιώνονται!

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.