Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

H TEΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΤΟΥ
Α' ΔΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΠΠΙΚΗΣ
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"


     Μέσα στο προεόρτιο κλίμα του Τριεσπέρου και της χειμερινής Ισημερίας που οι Έλληνες γιορτάζουμε σε λίγο, η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" τίμησε τους τρεις αποφοίτους του Α' Διμήνου Σχολείου Ιππικής, μέσα σε ένα φυσικό, καταπράσινο περιβάλλον, στον προπονητικό μας χώρο.


     Κατ΄ αρχήν, ο νέος Αρχηγός της Ομάδος, Αρπάλυκος, ανεσκόπησε τις όμορφες ημέρες του Σχολείου που μόλις έληξε, προβαίνοντας σε παρατηρήσεις προς τους αποφοίτους πριν τους απονείμει τις Πιστοποιήσεις τους με τις οποίες, πλέον, θα μπορούν να εκπαιδεύουν υπό, αρχική, επίβλεψη αρχαρίους Εφιπποτοξότες.


     Κατόπιν, ο Ιδρυτής και πρώην Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" εξέφρασε την ευτυχία του ως εγκαταλείπων στο "πηδάλιο" της Ομάδος έναν άριστο Εφιπποτοξότη-μαθητή του και απένειμε την πρώτη Πιστοποίηση στον συνεχιστή του για τον οποίο δήλωσε ότι πρόκειται περί ενός Αρχηγού τον οποίο θα ζήλευαν πολλές Σχολές Έφιππης Τοξοβολίας διεθνώς.


     Παλαιός και νέος, Αρχηγοί ευχήθηκαν για την πρόοδο της Ομάδος και των Ελλήνων Εφιπποτοξοτών και αμέσως ο νέος Αρχηγός μοίρασε στους αποφοίτους τα αργυρά διακριτικά της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" και της Ομάδος.
  

     Οι απόφοιτοι παρέλαβαν τις Διαπιστεύσεις τους με ένα χαμόγελο που απάλυνε τη δίμηνη σκληρή προσπάθειά τους στο Σχολείο Ιππικής.


     Από σήμερα οι απόφοιτοί μας θα μπορούν να εκπαιδεύουν υπό επίβλεψη αρχαρίους Εφιπποτοξότες και μόλις άρχισαν να αντιλαμβάνονται το πόσο σοβαρή υπόθεση είναι να εκπαιδεύεις έναν έφιππο Πολεμιστή!


     Ενώ ο Παύλος μας εισέπραξε τις ευχαριστίες όλων μας διότι το, εν λόγω, Δίμηνο Σχολείο Ιππικής οργανώθηκε κατόπιν δικής του επιθυμίας να έρθει από την αγαπημένη μας Κύπρο και να εκπαιδευθεί κοντά μας ώστε να μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τους δύο λατρευτούς Ίππους του που τον περιμένουν στο νησί της Αφροδίτης μετά την επιστροφή του που θα γίνει την Τρίτη!


     Αυτός ο, συνειδητός "αλογατάρης", Κύπριος μας έδωσε μεγάλη χαρά με την αφοσίωσή του στον σύντροφο 'Ιππο αλλά και με την εντρύφησή του στήν ηθολογία ως ένας ιδιαιτέρως επιτυχημένος Εκπαιδευτής Σκύλων στην ιδιαίτερη Πατρίδα του.


     Ο Αρπάλυκος δεν παρέλειψε να καταστήσει σαφές ότι προσδοκά από τους αποφοίτους του Σχολείου μας να εργασθούν και ως βοηθοί του ώστε να προωθηθεί με τον ασφαλέστερο και καλύτερο τρόπο η Έφιππη Τοξοβολία στην Πατρίδα μας.
  

     Ακολούθως ο Ιδρυτής της Ομάδος και απελθών Αρχηγός προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους αποφοίτους δηλώνοντάς τους την ικανοποίησή του για το επίπεδο των εξετάσεών τους τόσο στο πρακτικό όσο και στον θεωρητικό τομέα.


     Οι απόφοιτοι του Σχολείου Ιππικής μας χάρισαν και σήμερα τα χαμόγελά τους ανοίγοντας τα δώρα τους και παραλαμβάνοντας τις Διαπιστεύσεις του!


     Ειδικώς στην αγαπημένη μας Χαρά η οποία μιλά δύο μητρικές γλώσσες, ο Ιδρυτής της Ομάδος προσέφερε το επίσημο εγχειρίδιο εκπαιδεύσεως Ιππασίας της "Πολωνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας" ώστε η Χαρά να μπορέσει να κατανοήσει ακόμη καλύτερα τα όσα έμαθε κοντά μας! Βλέπετε, σε αντίθεση με την "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" που διαθέτει εγχειρίδιο εκπαιδεύσεως, η ανίκανη "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" μέχρι σήμερα, δεν κατάφερε να εκδώσει παρόμοιο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, ενώ η "Πολωνική Ομοσπονδία Ιππασίας" τα έχει καταφέρει πολλά χρόνια πριν...


     Και η Μαγυάρικη Παράδοση δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από τα δώρα του Ιδρυτού προς τους αποφοίτους, υπενθυμίζοντάς τους την καταγωγή μας από τον Οργανισμό "KASSAI" από τον οποίο πήραμε τις αρχικές κατευθύνσεις τεχνογνωσίας του λαμπρού εφιπποτοξοτικού μας "αντικειμένου". Ο Μαγυάρικος ιερός αετός "Τurul" θα "πετά" πάντοτε μαζύ με τα εμβλήματα της Ομάδος μας, όπως κάποτε το Έθνος των Árpád συμπορεύθηκε με τον χειμαζόμενο μεσαιωνικό Ελληνισμό υιοθετώντας μάλιστα και ως επίσημο εθνικό σύμβολο των Ούγγρων την "Αγία Κορώνα" η οποία αποτελείται κατά το ήμισυ από το Βυζαντινό Στέμμα!


     Βεβαίως, μπορεί οι χαρές μας να είναι ατέλειωτες, αλλά ατέλειωτη παραμένει και η προσήλωσή μας στις προπονητικές μας υποχρεώσεις γι αυτό και αμέσως μετά την τελετή αποφοιτήσεως, όλοι ξεκινήσαμε την καθιερωμένη Προπόνησή μας.


     Οι μέχρι πριν λίγο ...ανέμελοι απόφοιτοι ξανάπιασαν το Τόξο και άρχισαν το τρέξιμο και την Τοξοβολία!


     Στη Γραμμή Βολής, κάπου μέσα στο καταπράσινο τοπίο, όλοι αυτοσυγκεντρωμένοι κι ετοιμοπόλεμοι για την προσβολή των στόχων μέχρι που έδυσε ο βασιλέας (όπως θα έλεγε και ο Μέγας Ιουλιανός) Ήλιος.


     Και το τρέξιμο για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" δε σταματά, ένα τρέξιμο που εξασφαλίζει την υγεία και την πρόοδό μας, που μας κρατά ακμαίους, υγιείς και διαυγείς, μέσα σε μια κοινωνία που μαραζώνει, άρρωστη και ηλίθια!

"ΚΑΓΩ ΕΙΜΙ ΟΠΑΔΟΣ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΗΛΙΟΥ" 

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.