Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ
ΤΟΥ
Α' ΔΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΠΠΙΚΗΣ



     Μελαγχολική ημέρα για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" η σημερινή, μιας και έληξε το Α' Δίμηνο Σχολείο Ιππικής που μας κράτησε καθημερινά εκπαιδευόμενους  και απολαμβάνοντας στο Ιππευτήριο το ομαδικό πνεύμα επί 60 ημέρες, τέσσερις ώρες κάθε ημέρα!


     Ωφελημένοι όλοι, εκπαιδεύοντες κι εκπαιδευόμενοι,  χαρήκαμε μιαν ανυπέρβλητην ιππικήν εμπειρία η οποία, από μόνη της θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως "κεφάλαιο ζωής" με επίκεντρο την Έφιππη Τοξοβολία και, πάνω απ΄ όλα την Φυσικήν Ιππασία.


     Δίνοντας καθημερινές εξετάσεις στους εαυτούς μας, επιβεβαιώσαμε την αποτελεσματικότητα των μεθόδων μας εργαζόμενοι με επιτυχία και με, σταθερό, μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, ιππεύοντας και τοξεύοντας από Ίππους οι οποίοι ποτέ πριν δεν είχαν εκπαιδευθεί στις ιδιαιτερότητες της Έφιππης Τοξοβολίας!


     Ήδη, ανεδείχθησαν νέα στελέχη της Ομάδος μας που εφεξής θα μπορούν να εκπαιδεύουν υπό επίβλεψη βελτιώνοντας και τις δικές τους ικανότητες, ενώ τα σημαντικά εκπαιδευτικά συμπεράσματα που προέκυψαν από το Α' Δίμηνο Σχολείο Ιππικής θα αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τα μελλοντικά εκπαιδευτικά μας προγράμματα, ευεργετώντας όσους θα εκπαιδευθούν εν καιρώ στην Ομάδα μας.



     Σήμερα, τελευταία ημέρα οι εκπαιδευόμενοί μας υπεβλήθησαν σε γραπτή εξέταση με ερωτήσεις που βαθμολογούν την εκ μέρους τους κατανόηση του περιεχομένου του εκπαιδευτικού μας προγράμματος. Τα γραπτά τους τα παρέλαβε ο Αρχηγός της Ομάδος ο οποίος θα τα βαθμολογήσει και θα επισυνάψει τις παρατηρήσεις του, ενώ όλο αυτό το γραπτό υλικό θα τεθεί υπ΄ όψη του απελθόντος Αρχηγού ώστε να κριθεί και η ...κρίση του νέου Αρχηγού ως Αρχιεκπαιδευτού των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". Σ' αυτή την Ομάδα τίποτε δεν αφήνεται στη΄"τύχη" και εφαρμόζεται μια συνεχής εκπαιδευτική διαδραστικότητα η οποία εγγυάται διαρκή πρόοδο, κυρίως δε, ασφάλεια στη δραστηριότητά μας.




      Μετά την γραπτή τους δοκιμασία, οι εκπαιδευόμενοι εκλήθησαν να καλπάσουν και να τοξεύσουν, κατόπιν δε εκλήθησαν να εκτελέσουν ασκήσεις εδάφους, εξίσου σημαντικές, αν όχι πολύ περισσότερο, με τις έφιππες ασκήσεις!


     Τόσο ο απελθών Αρχηγός όσο και ο νέος Αρχηγός συμφώνησαν ότι οι εκπαιδευθέντες στο Α' Δίμηνο Σχολείο Ιππικής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" απέκτησαν πολλές γνώσεις και ικανότητες ανακαλύπτοντας τον ασφαλέστερο και πλέον θετικό ιππικό "δρόμο"! 
   


     Και, μετά από όλα αυτά, βρήκε και ο Αρπάλυκος την ευκαιρία να χαλαρώσει (πώς αλλοιώς;...) προθερμαίνοντας τον τετράχρονο Όλι για Έφιππη Τοξοβολία, καλπάζοντάς τον, βεβαίως, χωρίς σέλλα, χωρίς αναβολείς, χωρίς στομίδα, χωρίς ηνίες, χωρίς σπιρούνια, χωρίς μαστίγιο και, ασφαλώς, χωρίς ...άγχος! Απολαύστε τον!



ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.