Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ
ΤΟ Α΄ ΔΙΜΗΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΠΠΙΚΗΣ
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"


     Aναδεικνύοντας έναν νέον άξιο Αρχηγό Ομάδος και τρία νέα Στελέχη-δοκίμους Εκπαιδευτές, βαίνει προς την ολοκλήρωσή του το Α’ Δίμηνο Σχολείο Ιππικής των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» , στις 15 Δεκεμβρίου, όπως ακριβώς ήταν προγραμματισμένο.

 

     Μετά από μία εντατική, καθημερινή, τετράωρη εκπαίδευση που διήρκεσε επί δύο συνεχείς μήνες και που έφερε σε ακραίες καταστάσεις ισορροπίας Ίππους και εκπαιδευομένους-Ιππείς, το Α’ Δίμηνο Σχολείο Ιππικής των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» , σταθερά με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, λήγει σε λίγες ημέρες πλήρες επιτυχίας και, κυρίως, συναδελφώσεως όσων έλαβαν μέρος!


     Με το ομαδικό «εμείς» ως σταθερό κανόνα καθημερινής συμπεριφοράς, με την ευγένεια σχέσεων όπως άλλωστε προϋποθέτει ο «ένσταυλος» βίος και ο κανονισμός λειτουργίας της Ομάδος μας, με φειδώ λόγου και περίσσεια έργου, όλοι όσοι λάβαμε μέρος νοιώθουμε μια θλίψη για την ώρα που το «κουδούνι» θα σημάνει τη λήξη αυτού του Ιππικού Σχολείου.

  
     Η πρώτη αυτή απόπειρα διοργανώσεως ενός εξαιρετικά δύσκολου εγχειρήματος, όπως ένα Ιππικό Σχολείο για την διδασκαλία της δυσκολότερης έφιππης πολεμικής τέχνης, ήταν ανέλπιστα, μεν, αλλά όχι ανεξήγητα επιτυχής!


     Η δικαίωση αυτού του εγχειρήματος των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» δεν βασίστηκε, απλώς, στην απόλυτη γνώση του εφιπποτοξοτικού «αντικειμένου» από τον Ιδρυτή της Ομάδος και πρώτο αναβιωτή της Έφιππης Τοξοβολίας στην Ελλάδα. Η επιτυχία αυτή εξασφαλίσθηκε από το ομαδικό πνεύμα το οποίο χαρακτηρίζει αυτή την ιστορική, πια, Ομάδα με τη διεθνή αναγνώριση, μια Ομάδα που λειτουργεί με υψηλή πειθαρχία και άριστη εσωτερική συνεννόηση.

  
     Σε λίγες ημέρες θα απονεμηθούν οι Διαπιστεύσεις στους αποφοίτους αλλά η μεγαλύτερη διαπίστευση προς αυτούς θα είναι οι ικανότητες που απέκτησαν εξελισσόμενοι σε πραγματικούς μαχητές-αλογατάρηδες με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και, κυρίως, στον Ίππο τους.

  
     Όμως, ακόμη πιο μεγάλη «Διαπίστευση» προς όλους αποτελεί ο ενθουσιασμός του απελθόντος Αρχηγού και Ιδρυτού της Ομάδος των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» ο οποίος είναι υπερήφανος για την στελέχωση που αφήνει «πίσω» του, παραδίδοντας την Αρχηγία στον νέο Αρχηγό ο οποίος, πλέον, θα έχει στο πλευρό του ικανούς βοηθούς για να εκπαιδεύσουν τις εκατοντάδες των Μελών μας που αναμένουν να εξελιχθούν σε ικανούς Εφιπποτοξότες.

  
     Από το τέλος της επόμενης εβδομάδος, το Ιππευτήριό μας θα είναι γεμάτο με εκπαιδευόμενους Εφιπποτοξότες διότι, πλέον, θα είναι δυνατόν να διδάσκουμε πολύ περισσότερους χωρίς μείωση της ποιότητος της Εκπαιδεύσεως αφού, πια αναδεικνύονται κι άλλοι Εκπαιδευτές, δόκιμοι αρχικά αλλά συνεχώς εξελισσόμενοι!


     Μπορεί μέχρι σήμερα η Εκπαίδευση των Μελών της Ομάδος μας να στηρίζονταν μόνον σε δύο «χέρια», όμως, μετά την λήξη αυτού του Α’ Διμήνου Σχολείου Ιππικής τα «χέρια» πολλαπλασιάζονται και οι ρυθμοί αναδείξεως Εφιπποτοξοτών επιταχύνονται ραγδαία με επόμενο στόχο την συμμετοχή μας σε σημαντικούς διεθνείς αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας.

  
     Μέχρι τώρα υψώσαμε την Ελληνική Σημαία σε αρκετές γωνιές της Ευρώπης και της Ασίας με ανέλπιστη αναγνώριση! Καθήκον μας είναι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας!

  
     Και όλα τούτα σε συνδυασμό με το κορυφαίο χαρμόσυνο νέο που, σύντομα, θα ανακοινωθεί από το Ιστολόγιό μας, προδιαγράφουν το μέλλον των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» λαμπρό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.