Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012


     Ένα ιδιαίτερο χνάρι επιδιώκουμε να αφήνουμε εκεί απ΄ όπου περνάμε! Εκεί που "πατάμε" θέλουμε και πάντα το καταφέρνουμε να σημαδέψουμε το "χώμα" με τις Αξίες των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!


     Οι μακρυνοί μας Δάσκαλοι από την Χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου, σε χθεσινό μήνυμά τους, μας εκφράζουν τη θετική έκπληξή τους "...για το Φως που καταυγάζει το έργο της Ομάδος μας από ένα, τόσο, σκοτεινό σημείο του πλανήτη"! Ευτυχώς για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" και δυστυχώς γι αυτό το "τόσο σκοτεινό σημείο", εννοούμε πολύ πικρά το τι εννοούν... 

Ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ κρατά ψηλά τη Σημαία της Ομάδος μας!

     Μία ιδιαίτερη Τιμή έγινε στην Ομάδα μας από έναν μεγάλο τηλεοπτικό δίαυλο ο οποίος θέλησε να παρουσιάσει το Έργο μας. Αν και δεν είχαμε καθόλου χόνο προετοιμασίας, με τα γυρίσματα στο Ιππευτήριό μας να γίνονται μετά από ολιγόωρη ενημέρωση, ο Αρχηγός και Μέλη των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" κατάφεραν να δώσουν εξαιρετικά δείγματα Έφιππης Τοξοβολίας και Φυσικής Ιππασίας. Σεβόμενοι το "εμπάργκο" μέχρι την επίσημη προβολή από τον ίδιο τον δίαυλο, αρκούμεθα να πούμε ότι ο Αρπάλυκος εξετέλεσε ό,τι του ζητήθηκε με απόλυτη ακρίβεια και ταχύτητα έτσι ώστε το γύρισμα νά ολοκληρωθεί σε χρόνο ρεκόρ, αποδεικνύοντας ότι επάξια ανέλαβε ως Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!

Υπερπήδηση με τόξευση ακριβείας από τον Αρχηγό των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".

     Ο Αρπάλυκος κατά την διάρκεια του γυρίσματος ίππευσε τον τετράχρονο Ίππο "OLI" τον οποίο μας προσφέρει η ευγενής Ιππαγωγός του την οποία ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά, άνευ σέλλας, άνευ στομίδος και άνευ εγκεντρίδων, όπως ακριβώς προβλέπεται στην παγκόσμια Έφιππη Τοξοβολία, αποσπώντας τα συγχαρητήρια όλων! Η Ομάδα μας ευχαριστεί θερμά τον εξαίρετο Παραγωγό και τους εξαίρετους τεχνικούς που τον συνόδευσαν, αλλά και τον Εφιπποτοξότη Σταμάτη Διαμαντόπουλο για την οργάνωση και τον συντονισμό της παρουσιάσεως

Ο οκτάχρονος Κάτσπερ, έφιππος.

     Ο Κάτσπερ συνεχίζει να αποτελεί το επίκεντρο του θαυμασμού όλων μας με την πειθαρχημένη ιππική ικανότητά του, χειριζόμενος έναν ογκώδη και καθόλου εύκολο (ακόμη και για πεπειραμένους ενήλικες) Ίππο!

Ο Κάτσπερ και ο Ίππος του! Μη τηρουμένων των αναλογιών αλλά των κανόνων πολέμου...

    Σύμφωνα με τον πάγιο εκπαιδευτικό κανόνα της Ομάδος μας, θεωρούμε τα παιδιά ισότιμα στις ιππικές απαιτήσεις με τους ενήλικες και δεν ενθαρρύνουμε την ίππευση Ιππαρίων αλλά κανονικών Ίππων από τα παιδιά μας διότι ένας "ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" εάν δεν είναι Πολεμιστής ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, απλώς, δεν μπορεί να είναι "ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ"!

Στη δυσκολότερη πλευρά, με τον δυσκολότερο Ίππο και ...άψογος!

     Έτσι, ο οκτάχρονος καταφέρνει να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά ακόμη και εν μέσω ενός μαθήματος ενηλίκων, ακόμη και σε μία άσκηση "Καντρίλιας", τοποθετημένος στη δυσκολότερη (εξωτερική) πλευρά, ιππεύοντας γυμνιππευτικώς τον δυσκολότερο Ίππο.

Στρέφοντας το βλέμμα με άνεση προς τα πίσω για να βεβαιωθεί ότι όλοι ακολουθούν...

     Και με άνεση ...Αρχηγού Ίλης, έχει και το νου του να βεβαιωθεί ότι όλοι ακολουθούν σωστά, στρέφοντας με άνεση το βλέμμα προς τα πίσω αλλά μη χάνοντας δευτερόλεπτο τον έλεγχο και τον ρυθμό του Ίππου του. Και, μάλιστα, ακριβώς εκεί που αρχίζει μια στροφή! 

Ο Κάτσπερ προετοιμάζει με προσοχή και άψογο "κάθισμα" το Τόξο και τα βέλη του!

     Ο οκτάχρονος "ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" κατά την διάρκεια του τελευταίου τηλεοπτικού γυρίσματος ετόξευσε με άριστο τρόπο τα πρώτα βέλη του έφιππος (!) χωρίς καμία προηγούμενη, ιδιαίτερη προετοιμασία! Και όταν τελείωσε την αποστολή του, με άνεση καβαλάρη της στέππας, άλλαξε "κάθισμα" για να περιμένει ...αναπαυτικά και την ολοκλήρωση της αποστολής των Συνασκουμένων του, ελέγχοντας αποτελεσματικά τον Ίππο του σε τέλεια στάση (οι οπλές σχηματίζουν ακριβές ορθογώνιο τετράγωνο), με χαλαρές, ακριβώς όσο χρειάζεται, ηνίες! Tέλος, παρά το ότι ο Ίππος βρίσκεται σε ανάπαυση, παραμένει έτοιμος να εκτελέσει την εντολή του Ιππέως του, κάτι που σημαίνει ότι ο λιλιπούτειος Κάτσπερ επεβλήθη πλήρως ως Ιππαγωγός με άνεση και λεπτότητα!

Ο Κάτσπερ ...αναπαύεται μετά την επίδειξή του στη κάμερα.

    Δεν είναι τυχαίο που ο Κάτσπερ κρατά περήφανο το βλέμμα μας επάνω του και ο Αρχηγός τον ...ίδιο τον Κάτσπερ ψηλά, ενώ ο οκτάχρονος ακόμη και από τους ώμους του Αρχηγού της Ομάδος δεν παραλείπει να διευθύνει σταθερά τον ...Ίππο του!

Εικόνες των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".

     Οι Προπονήσεις Τοξοβολίας γίνονται συνεχώς και πιο συναρπαστικές ανεβάζοντας σταθερά το επίπεδο των Τοξοτών μας.


     Οι ασκήσεις διαφοροποιούνται συνεχώς, τα σημεία όπου διεξάγονται αλλάζουν και σύντομα, ήδη το επόμενο Σάββατο θα κάνουμε μια πολύ ιδιάιτερη Προπόνηση επί μεγάλης αποστάσεως σε εντελώς διαφορετικό σημείο.


    Κατά την αναμενόμενη Προπόνηση του ερχόμενου Σαββάτου, θα τοξεύσουμε υπό συνθήκες ιδιαιτέρως ευεργετικές για το ανθρώπινο ένστικτο και, καλό είναι, να την παρακολουθήσουν όσο περισσότερα Μέλη μας μπορούν.


     Για την Προπόνηση αυτή τα Μέλη μας θα ενημερωθούν με λεπτομερές προσωπικό μήνυμα ώστε να προετοιμασθούν καταλλήλως..  Ως τότε... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.