Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΟΣΑ "ΚΑΔΡΑΡΟΝΤΑΙ" Σ' ΕΝΑ ...ΠΑΡΑΘΥΡΟ


     Το Ιππευτήριο, τώρα που το Α' Δίμηνο Σχολείο Ιππικής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" φτάνει στο μέσον του, δίνει καθημερινά μια ολοένα και πιο συναρπαστική εικόνα που "καδράρεται" στα παράθυρα του οικίσκου που χρησιμοποιούμε ως "λημέρι" της Ομάδος. Και ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει συνεχώς αυτή την "εικόνα" ως αδιάψευστο τεκμήριο όχι απλώς της εφιπποτοξοτικής εμπειρίας που βιώνουμε αλλά της καθημερινής χαράς που μας δίνει η παρέα Εκπαιδευτών κι Εκπαιδευομένων.


     Όπως κατά κανόνα, η εκπαιδευτική ημερίδα θα ξεκινήσει με συνειδητή ρυταγώγηση η οποία θα διαμορφώσει την άριστη σχέση Ίππου και Ιππέως. Μια εργασία εδάφους η οποία ποτέ δεν παραλείπεται στο Πρόγραμμά μας και πάνω στην οποία βασίζεται η άριστη συνεργασία με τον Ίππο και, προ παντός, η ασφάλεια του Ιππέως.


     Μετά από μία επαρκή, σε ποιότητα και χρόνο, ρυταγώγηση οι Εκαπιδευόμενοι θα εφιππεύσουν και θα βαδίσουν τους Ίππους τους χαλαρά, μέχρι να νοιώσουν έτοιμοι για ουσιαστική εφιπποτοξοτική εργασία.


     Οι Εκπαιδευόμενοι θα αναζητήσουν τη "σφυγμομέτρηση" του ασφαλούς καθίσματός τους με διάφορους τρόπους και από μόνοι τους θα αποφασίσουν εάν είναι έτοιμοι για ...δράση!


     Όταν οι Εκπαιδευόμενοι νοιώσουν έτοιμοι, ο Αρχηγός Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκος, ο οποίος είναι και ο Εκπαιδευτής στο Δίμηνο Σχολείο Ιππικής, θα αρχίσει να εξηγεί με σαφήνεια, χαμηλή φωνή και λακωνικότητα την εκτέλεση των ασκήσεων στους Εκπαιδευομένους! Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είναι πολεμική Ομάδα κι έτσι στο χώρο των δραστηριοτήτων της επικρατεί απόλυτη τάξη, ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση, στοιχεία που εγγυώνται την επιτυχία του έργου της. Και, να!, η Έφιππη Τοξοβολία αρχίζει και για σήμερα!

     Ο Παύλος άψογος...

     Η Χαρά άψογη...

     Ο Ιφικράτης άψογος... 



     Και, βεβαίως και ο Αρχηγός της Ομάδος Αρπάλυκος ...άψογος να καλπάζει με δύο αλογάκια στο χέρι και κατόπιν να παίζει σκύβοντας και πιάνοντας μια μικρή μπάλλα από το έδαφος, έτσι για να ξεκουραστεί...!


     Κατόπιν ακολουθούν τα εδέσματα που προκύπτουν από την κατσαρόλα του Αρπάλυκου ο οποίος δεν είναι μόνον εξαιρετικός Εφιπποτοξότης αλλά και εμπνευσμένος ...μάγειρας, ή μια (ας πούμε...) ...θεϊκή μανιταρόσουπα από τη Φλώρα η οποία νοιάζεται για την Ομάδα, ακόμη και μέσα από την ...ωμοφαγική κουζίνα της, κάνοντας κάποιες μικρές "παρασπονδίες" προς χάρη των αγαπημένων της "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!


     Πόσες πανέμορφες εικόνες μας έχει "μαρτυρήσει" αυτό το παράθυρο σε όλη τη διάρκεια του Α' Διμήνου Σχολείου Ιππικής και ...όχι μόνον! Γιατί οι πανέμορφες εικόνες δεν βρίσκονται μόνον έξω αλλά και μέσα από αυτό! Η ιππική καθημερινότητά μας είναι το καλύτερο "αντίδοτο" για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην άλλη "καθημερινότητα" του κέντρου της Αθήνας που γίνεται ολοένα και πιο αφόρητη...   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.