Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

OTAN O ENΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ


     Όταν βλέπουμε τον βοηθό-Εκπαιδευτή να καλπάζει κρατώντας τη Σημαία της Ομάδος μας καταλαβαίνουμε ότι στο Ιππευτήριο "κυκλοφορεί" πολύς ενθουσιασμός για την πρόοδο των μαθητών του Διμήνου Σχολείου Ιππικής που ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου.


     Και όταν τον βλέπουμε να υπερπηδά εμπόδια χωρίς να αφήνει από τα χέρια του τη Σημαία μας, ε, τότε ξέρουμε ότι βρισκόμαστε σε πολύ σωστό ...δρόμο! Ναι, μέσα σε δύο εβδομάδες διαπιστώνουμε μία πολύ σημαντική πρόοδο σε όσους μετέχουν του Σχολείου μας το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί "πιλοτικά"!


     Και μπορεί να έχουμε εξαντλήσει μόνον τις δύο από τις οκτώ εβδομάδες του προγράμματός μας, αλλά οι καθημερινές εικόνες είναι ενδεικτικές...


     ...Βελτίωση σχέσεως με τον Ίππο, βελτίωση ψυχολογίας Ιππέως, βελτίωση καθίσματος, βελτίωση χειρισμών και αντιδράσεων, τελική απόλαυση, ε, δεν είναι και λίγα τα όσα επιτυγχάνουν οι μαθητές μας!


     Βεβαίως, δεν μπορούμε να δηλώσουμε ότι κατακτήσαμε τον τελικό στόχο μας, άλλωστε υπολείπονται ακόμη πολλές εβδομάδες καθημερινής δουλειάς αλλά και ιππικής χαράς!


     Είναι, όμως, για εμάς πολύ σημαντικό, ότι κάθε απόγευμα που τελειώνει το πρόγραμμα της ημέρας μας βρίσκει περισσότερο φιλίππους, περισσότερο "Ιππείς", περισσότερο πλάσματα φυσικά και "εκτός" ...τσιμέντου! Μάλιστα, επιστρέφοντας από το Ιππευτήριο στο θλιβερό, πλέον, άστυ, αναρωτιόμαστε πώς οι συμπολίτες μας που τους ξανασυναντάμε μπροστά μας αντέχουν χωρίς ...ίππευση, χωρίς μιαν έφιππη βόλτα στο ύπαιθρο...  

    
Η Φυσική Ιππική αναμορφώνει επί τα βελτίω όχι απλώς τα του Ίππου,
αλλά τον ίδιο τον Άνθρωπο ο οποίος την διακονεί!
Και, περί αυτού μοχθούμε οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.