Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ...ΣΤΑΥΛΟ!

      O Kacper είναι ο "θησαυρός" της μαμάς του Dorota και η μαμά του σήμερα, που δεν μπορούσε να ακολουθήσει το γιο της στο Σταύλο, μας τον εμπιστεύθηκε ώστε να περάσει ένα απόγευμα ανάμεσα στα αγαπημένα τετράποδά μας, προπονούμενος κι ο ίδιος! Βεβαίως, η Dorota είναι Πολωνίδα, ένας άνθρωπος καλλιεργημένος και χωρίς εκείνα τα οιδιπόδεια "κουσούρια" μεσογειακών υπερπροστατευτικών μαμάδων που μεγαλώνουν παχύσαρκα χαμπουργκερόπαιδα του πληκτρολογίου. Έτσι, ο "θησαυρός" της Dorota (και δικός μας, βεβαίως!) ο μικρός Kacper, πάντα σοβαρός κι αυτοπειθαρχημένος, έφτασε μαζύ μας στον Σταύλο μας κι άρχισε το απόγευμά του, από που αλλού..., από τη φάτνη με το μόλις μιας εβδομάδος νεογέννητο πουλαράκι και τη μητέρα του!


     Εικόνα έξοχη, δυο πιτσιρικάδες υπό το άγρυπνο βλέμμα μιας τετράποδης μαμάς να παίζουν και να ανταλλάσσουν συναισθήματα με την ίδια ακριβώς "γλώσσα", τη "γλώσσα" της αθωότητος! 


     Όμως, ο Kacper είναι ένας μέλλων Εφιπποτοξότης που, ως Πολωνός, θα διαιωνίσει την λαμπρή Παράδοση των Ουσάρων Προπατόρων του, οπότε η "δουλειά" τον περίμενε έξω από την φάτνη του πουλαριού στο "πρόσωπο" ενός άλλου, αγαπημένου, Ίππου με τον οποίο θα έκανε την σημερινή Προπόνησή του.


    Ο μικρός Kacper γνωρίζει ότι στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" η Ιππική αρχίζει και τελειώνει στο Σταύλο με Ιπποκομία κι έτσι, αναλαμβάνοντας τις βούρτσες που είναι μεγαλύτερες από τη διάμετρο του σώματός του, ξεκινά την καθαριότητα του τετράποδου συντρόφου του.



     Και να σε λίγο ο Kacper όχι μόνο να χειρίζεται δυναμικά τον πανύψηλο Ίππο του, αλλά και να περνά το πρώτο του ημιδιαγώνιο εμπόδιο! Και, βεβαίως, χωρίς σέλλα, χωρίς αναβολείς, χωρίς εγκεντρίδες, χωρίς μαστίγιο, χωρίς "καζανάκι" στο κεφάλι, χωρίς θώρακες και "πανοπλίες", με λιτότητα, ευγένεια και ικανότητα, όπως απαιτεί η Φυσική Ιππική και, μάλιστα, με κλειστά τα μάτια! 


     Πάνω στο πανήψυλο άτι, ο Kacper ξαναζωντανεύει τη Παράδοση των Ουσάρων Προγόνων του περνώντας το επόμενο εμπόδιο με άψογο "κάθισμα" και αυτοπεποίθηση χιλίων ...πτερυγοφόρων (που εσείς μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε αλλά ο Kacper σίγουρα καταλαβαίνει!).


     Τέλος, ο μικρός Kacper υπό συνθήκες πλήρους Γυμνιππευτικής θα διευθύνει τον βαρύ Ίππο του με ακρίβεια διαδρομής και ρυθμό, στον "Σαλίγκαρο" του οποίου οι κλειστές στροφές συνιστούν μεγάλη δυσκολία ακόμη και για πεπειραμένους Ιππείς! Και όλα αυτά, ο Κacper τα επιτυγχάνει μόλις στο ...δεύτερο μάθημα Ιππικής! Αλλά, το έχουμε ξαναπεί: στη Σχολή Έφιππης Τοξοβολίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" οι εκπαιδευόμενοι αρχίζουν από "εκεί" όπου οι άλλοι, συνήθως, ...τελειώνουν!


     Αφιππεύοντας, ο εκπαιδευόμενος Εφιπποτοξότης θα περιποιηθεί τον Ίππο του με περισσή φροντίδα κάνοντάς του μέχρι και ...μασάζ στους τένοντες με τα χεράκια του! Κατόπιν θα επιστρέψει μαζύ μας σπίτι του όπου θα τον περιμένει μια περήφανη μαμά Dorota όπως ακριβώς η δική της μαμά περίμενε τον πολεμιστή αρχηγό της φαμελιάς της! Μπορεί κάποιες μαμάδες να μεγαλώνουν χαμπουργκερόπαιδα χωρίς μέλλον, αλλά κάποιες πραγματικές Μητέρες ξέρουν πώς να μεγαλώνουν Ανθρώπους, αυτάρκεις και γενναίους. Άλλωστε το είπαμε και θα το επαναλάβουμε: υπάρχουν γονείς που μεγαλώνουν παιδιά μαθαίνοντάς τα να στηρίζονται πάνω τους και γονείς που παιδαγωγούν μαθαίνοντας τα παιδιά τους να στηρίζονται μόνον στον εαυτό τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.