Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ


     Η χαρά μας από την κυκλοφορία του σημαντικού βιβλίου του Δημήτρη Νικολακόπουλου "ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ 6000 π.Χ. ΕΩΣ 1500 μ.Χ." δεν μας επέτρεψε να επισημάνουμε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας μία πολύ σημαντική για την Ομάδα μας αναφορά του!


     Στο 11ο κεφάλαιο (Γενικά περί Τόξων και Βελών, σ.218)  ο συγγραφεύς αναφέρει:

     " Η Ελλάδα είναι μέλος της F.I.T.A. από το 1983 ενώ η Φίλαθλος Ομοσπονδία Τοξοβολίας η ΕΦΟΤ ιδρύθηκε το 1999 και έκτοτε αρκετοί νεοέλληνες και των δύο φύλων ασχολούνται με το ευχάριστο αλλά και δύσκολο αυτό άθλημα επιτυγχάνοντας διεθνείς διακρίσεις με αιχμή του δόρατος την ομάδα των Ελλήνων Κενταύρων Kassai."



     Όταν ένας ειδήμων του επιπέδου του συγκεκριμένου συγγραφέως, διατυπώνει μία παρόμοια αναγνώριση για την Ομάδα μας, αυτό για μας αποτελεί πραγματικό κότινο δικαιώσεως του μέχρι τώρα έργου μας και μας καθιστά ακόμη πιο υπεύθυνους ώστε να διατηρούμε εν συνεχή δικαιώσει τον επαινούντα μας! Ειλικρινά , υπεράνω ακόμη και των διακρίσεων που έχουμε διεθνώς αποσπάσει, θέτουμε κρίσεις των επαϊόντων, όπως αυτή του Δημήτρη Νικολακόπουλου ή του Θεοδώρου Αντίκα των οποίων ο βαρύνων λόγος μας "βαρύνει" με χρέος συνεπείας, κάτι για το οποίο τους είμαστε ευγνώμονες! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.