Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011




Η ΟΜΑΔΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ  ...MΥΘΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΙΑ! 











Μια  βιωματική εμπειρία Μέλους της Ομάδος μας που αφορά, όμως, ολόκληρο τον Ελληνισμό, "πυροδότησε" ένα πολυτάλαντο συγγραφέα να «χτίσει» ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα 460 σελίδων που εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος «Διόπτρα» με τίτλο ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ







Το Τέμενος Nebi Daniel που συνεχίζει να κρύβει το μυστικό...






     Ο συγγραφέας του Βαγγέλης Δελέγκος μελέτησε έναν φάκελο με ιστορικά ντοκουμέντα, ελληνικά, γερμανικά, γαλλικά και αιγυπτιακά δημοσιεύματα, επίσημα κυβερνητικά έγγραφα σχετικά με τον "πυρήνα" του μυθιστορήματός του και μετά… άφησε τη φαντασία του να ταξινομήσει όλο αυτό το υλικό και να το παραδώσει στον αναγνώστη του. Και κατάφερε να το αποδώσει τόσο γλαφυρά που, διαβάζοντάς το, νομίζεις  ότι στέκεσαι στο άνοιγμα της κρύπτης μπροστά στη μεγάλη αποκάλυψη! Σε συνέντευξή του στο λογοτεχνικό Ιστολόγιο diavaseme.gr o Βαγγέλης Δελέγκος λέει, για το μυθιστόρημά του :

 "Το «Μυστικό της Αλεξάνδρειας» μιλά κυρίως και πρωτίστως για μια αληθινή ιστορία, γεγονός που εξ αρχής μου «επέβαλε» την διάθεση να το μοιραστώ με τους αναγνώστες. Η δημοσιογραφική έρευνα που ακολουθεί μεγάλο μέρος της επαγγελματικής μου υπόστασης, το ταξίδι σε μαγικούς μακρινούς τόπους, η παλιά παιδική αγάπη για την αρχαιολογία και την Ιστορία, όλα υπήρχαν μπροστά στα μάτια μου και περίμεναν να τους δώσω ζωή και ενέργεια, από την πρώτη στιγμή που άρχισα να μελετώ τις σημειώσεις του περιβόητου κρυμμένου ντοσιέ.."





     Καθηλωτικό, «γρήγορο», απρόβλεπτο, κυρίως, αληθινό, «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ» μας περπατάει στα στενοσόκακα της Αλεξάνδρειας, εκεί, γύρω από το Τζαμί Νebi Daniel κάτω απ΄ το οποίο παραμένει κρυμμένο ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά όχι μόνο του Ελληνισμού αλλά και της παγκόσμιας Ιστορίας και Αρχαιολογίας. To "φινάλε" του με ένα απειλητικό (ουγγαρέζικο!) τόξο να σημαδεύει τον τολμηρό πρωταγωνιστή αναγκάζοντάς τον να πετάξει στη φωτιά την ανακάλυψή του παραπέμπει στην αιώνια αλήθεια της ανακυκλωτικής ειμαρμένης όπου, όλα από το "χώμα" προέρχονται και σ' αυτό καταλήγουν...




     Αρκετά χρόνια πριν από την έκδοση του συγκεκριμένου μυθιστορήματος, δύο ειδικές συγγραφείς, οι Καίτη Μάζη και Βάνα Μάστορη σε μία μελέτη τους με τίτλο "ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ" ("ΕΡΜΕΙΑΣ"1997) αναφερόμενες στην "περίπτωση" του Στέλιου Κουμούτσου του οποίου ο προσωπικός φάκελλος ενέπνευσε τον Βαγγέλη Δελέγκο για την συγγραφή του "ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ", σημείωναν: "H γεμάτη πάθος για τον τάφο του Αλεξάνδρου ζωή αυτού του ανθρώπου αξίζει να γίνει μυθιστόρημα"! Ακριβώς αυτό έκανε ο Βαγγέλης Δελέγκος!



     Ο Βαγγέλης Δελέγκος γεννήθηκε στην Άρτα στις αρχές του 1974. Από τα μέσα της δεκαετίας του '90 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως επαγγελματίας φωτογράφος, συντάκτης και αρθρογράφος. Συνεργάζεται επίσης, κυρίως με την ιδιότητα του φωτογράφου, με μεγάλους εκδοτικούς οίκους και διαφημιστικές εταιρείες ενώ το πλούσιο βιογραφικό του συμπληρώνουν συμβόλαια με μεγάλα φωτογραφικά πρακτορεία στην Ελλάδα και την Μεγάλη Βρεταννία. Εκείνο που παραλείπουν τα δημοσιευμένα βιογραφικά του είναι ότι ο Βαγγέλης Δελέγκος πριν γράψει το μυθιστόρημά του, δοκίμασε και "άνοιξε" ουγγαρέζικο τόξο και μάλιστα με πολλή επιτυχία κι αυτό είναι το σημαντικό για μας... Αυτός ο συγγραφέας, γράφοντας το ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, βίωσε με τη σειρά του μόνον αλήθειες.  Απλώς, τους ...άλλαξε όνομα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.